Ajanslar, Menajerler ve diğerleri / Behind Every Star

İkinci Üniversite sınavlarım taze bitti. Yeni dönem de henüz başlamadı. Bu arada oğlum ve gelinim ziyarete gelip döndüler. Yani demem odur ki artık, izlediğim dizi ve filmleri yazma zamanı gelmiştir. Aslında dün çok film izleyip, buraya yazmadığımı fark ettim. Bundan sonra her izlediğim filmi yazmaya karar verdim, zaten onları diziler kadar ayrıntılı da yazmıyorum, yani çarçabuk bitiyor. Niye yazmıyorum, anlaşılır gibi değil.

Behind Every Star dizisinin orijinali Fransız. 2015 yılında vizyona girip dört sezon süren Dix pour Cent. Aslı Netflix’te de mevcut, ama ben henüz izlemedim, belki bir şeyler atıştırırken filan bakabilirim diye düşündüm. Beşinci sezonu ve filmi de yayımlanacakmış okuduğuma göre. Ayrıca ülkemizde de uyarlanmış. Menajerimi Ara adıyla. Ben onu da izlemedim.

Dizi bir yıldız ajansında çalışan menajerlerin yaşamını anlatıyor. Konu gereği pek çok ünlü misafir oyuncu olarak yer almış. Daniel Henney, Park Ho San, Cho Yeo Jeong, Kim A Joong, Soo Hyun gibi. Her bölüm Method Entertainment’ın başa çıkması gereken bir sorunu anlatırken çalışanların yaşamını yakından izliyoruz. Farklı karakterde menajerlerin olaylara yaklaşımı da farklı oluyor. Oyuncular deneyimli, sıkı kdrama izleyicisi iseniz her yerden tanıdık bir sima fırlıyor. ben sıkılmadan izledim. Ana önce orijnal diziyi izleseydim, muhtemelen bu diziyi izlemezdim. Çok çok sevdiğim bir oyuncu olduğu halde Shin Ha Kyun’u Luther uyarlamasında ( Less than Evil ) izlemediğim gibi.

Her bir karakteri ve olay örüntüsünü tek tek anlatmayacağım ama benim en sevdiğim menajer en son paylaştığım Kim Jung Don ( Seo Hyun Woo ) oldu.

Diziyi boş zamanı olanlara öneririm. Özellikle de filmlerin dizilerin arka planında neler dönüyor, bu işler nasıl işliyor, menajer sanatçı ilişkisi nasıl oluyor meraklıysanız.

Şu üst ortada gördüğünüz Kim Tae Oh’un ilk dizisi sanırım ve Kore dizilerinde çok sık rastlamadığımız bir gay menajeri oynuyor, ama bundan sonra kendisine daha sık rastlayacağımıza eminim, hemen dikkat çekiyor.

12 Bölümlük ilk sezonun ardından ikinci sezon da onaylanmış durumda. İlk sezondan bir tanıtım işte tam şurada.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: