Gülüşüne kurban / Falling into your smile

Yine bir gençlik dizisi,ama bu kez E-Spor konulu. Bu benim için önemli, çünkü geçen dönem Digital Kültür dersinde E-Spor üzerine çok okudum. Biliyorsunuz ajumma olarak ikinci üniversite programına kaydoldum. Görsel İletişim Tasarımı. Bilmeyenleriniz için esas branşım Tarih, üzerine Türk Dili Edebiyatında yüksek lisans. Tabii kafa dolu olunca da boşaltmak için Kore dizisi, Japon dizisi, Çin dizisi yürüyüp gidiyoruz. 🙂

Şaka bir yana bu E- Spor sektörü gerçekten müthiş bir sektör. Dünyada da sektörün lideri Çin. Bu diziyi izlememde konu ilk plandaydı, ama başrolde Xu Kai olunca, benim için daha izlenir oldu. Biliyorsunuz kendisini daha önce Arsenal Military Academy’de izlemiştim. Başrol kız da şirin bir tip olunca, dizinin hiç bir itici yönü kalmadı. 31 bölümü bir çırpıda izledim. Bu gençlik dizilerinde ahjussi bana katılmıyor, tahmin edeceğiniz gibi.

Erkek ağırlıklı ZGDX E- Spor takımına bir üyelerinin sakatlığı nedeniyle bir kız katılır. Smiling lakaplı kızımız başta takım kaptanı tarafından kısa boyu nedeniyle cüce aşağı, cüce yukarı eziklenirse de, bu tarz her dizide olduğu gibi sonunda cüceye ( ! ) körkütük aşık olur.

Takımın diğer üyeleri ve diğer takımlarda yarışanlar da dizinin konusu içinde. E-Spor’un aileler tarafından tam olarak anlaşılmayıp, çocuklarına yasaklanması durumu ön plana çıkarılmış. “ Koskoca adamlar doğru düzgün işe gireceğinize hala oyun peşinde misiniz ? “ diyen anne babalar orada bile varsa, E-Spor’un pek yaygın olmadığı ülkelerde durum iyice vehamet arz ediyor olmalı.

Bu arada yarışmalarda oyun sahneleri çokça, şimdiden uyarayım. Tabii işin içinde değilseniz ne olup bitiyor biraz zorlanıyorsunuz. Yang Yang’ın Love 020 dizisi de oyunlu bir diziydi. Şu anda da yine onun başka bir E-Spor içeren dizisinin son bölümündeyim. Bitsin, izlediğim bir Kore Dizisinden sonra onu da yazacağım. Yani sizin anlayacağınız E-Sporlu dizilere doyamadım bu aralar. E E-Sporcuların Xu Kai ya da Yang Yang olması da epey destekleyici bir unsur.

Dizinin tek şikayet ettiğim yönü aşk kısmında hiç bir sorun çıkmaması. Yani Xu Kai’nin az burnu sürtülseydi daha eğlenceli olabilirdi. Ama bu tarz da kötü değil gerçi. Dizide E-Sporcuların hayat tarzını da yakından izlemiş oluyorsunuz. Benim gibi artık Çince’ye de alıştıysanız, buyrun izleyin derim.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: