Bir kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır * / Mask Girl

Başlıktaki düşünce bana ait değil. Dizinin yazarlarına “ Niye dizide bu kadar çok kötü kadın karakter var ?” diye sormuşlar. Onlar da bu yanıtı vermişler. Üstelik gelecekte yine kötü kadınları ele alan eserler yazmaya devam edeceklermiş. Ne diyeyim, kolay gelsin.

Maskeli kız bu aralar izlediğim tek Kore dizisi olabilir. Bir webtoondan alınma 7 bölümlük 2023 yapımı bu kısa dizi aslında şu sıralar pek de izlemek istemediğim bir tarzdı. Dizi sıra dışı pek çok kadın içeriyordu, ama bir sorun bakalım onları bu noktaya getiren neydi, nelerdi ?

Kim Mo Mi sıradan bir ofis çalışanı. Küçükken hep ünlü olmak istermiş. Bir de mini gösteriye çıkmış. Maalesef büyüdükçe çirkinleşmiş. Kore’ninm dünyanın geri kalanından pek de farklı olmayan güzellik algılarını biliyorsunuz. Okulda akran zorbalığı, büyüyünce her alanda ayağına takılan engeller filan. Amma velakin Momi’nin vücudu güzeldir. O da işten dönüşte akşamları yüzüne bir maske takarak online bir platformda dans eder. Bu Mo Mi’ yi Lee Han Byeol oynuyor.

Ahn Jae Hong Mo Mi’nin iş arkadaşı. Kendisini Reply 1988’de Jung Hwan’ın ( Ryu Jun Yeol ) ağabeyi rolünde izlemiştik. Fight For My Way’de de ikinci çiftin erkeğiydi. O da yakışıklı olmamaktan muzdarip. Bu tarz dizilerin ifade ettiği “Ezik” resmen. maskeli kızın fanı ve bir biçimde onun Mo Mi olduğunu öğreniyor. Bundan sonra olaylar olaylar . Beklenmedik bir biçimde gelişen olaylar sonucu ölen ölene. Mo Mi estetik ameliyat geçiriyor, bu versiyonunu Nana oynuyor. Daha yaşlanmış halini ise Ko Hyun Jung.

Dizide cinayet, hapishane, akran zorbalığı, intikam, sıra dışı kadınlar sıra dışı erkekler, linç kültürü, güzellik takıntısı, anne kız ilişkileri pek çok tema bulabilirsiniz. Benim naif şeyler arayan ruh halime pek uymadı, ama sizi mutlu edebilir belki. Zaten yedi bölüm göz açıp kapayana kadar bir günde izlenir.

Not : Dizide Ahn Jae Hong’un annesini oynayan intikam peşinde koşan ajumma, ya da haimoni mi desek Yum Hye Ran beni sinir etti. Pek çok dizide izlemişsinizdir siz de. Ama burada kendini aşmış, ay sevimsiz hatırladıkça tüylerim ürperiyor.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: