İşkence Günlüğü / The 8 Show

Squid Game’in gördüğü büyük ilgiden sonra benzer tarzda yarışmalı bir başka dizi de The 8 Show olmuş. Dizi bir webcomic’ten yani internet çizgi romanından alınma, orijinal senaryonun yazarı Bae Jin Woo. Dizinin senaryosunu ise aynı zamasnda dizinin yönetmeni olan Han Jae Rim yazmış.

Sekiz bölümlük dizinin ilk dört bölümünde gözlerimi kaçatıp, başka işlerle uğraştığım bölümler olmadıysa da son dört bölümse işkence ve şiddet dozu arttıkça bazı yerlere bakamaz oldum. Zaten aile içi şiddet, kadına şiddet, çocuğa şiddet, farklıya şiddet, hayvana şiddet , insana şiddet içimiz dışımız şiddet olmuş. Dünyanın her tarafında savaşlar, öldürülen çocuklar, nefes alamıyorum artık. Devamlı bir endişe yumağı halinde yaşıyorum zaten, bir de bu dizi gibi diziler çoğu zaman zor geliyor. Öte yandan dizi insanı ve dünyayı yansıtıyor. Maalesef en ilkel duygularımız böyle. Dizide kötü de var iyi de. Konu karar vermeye gelince iyinin mi kötünün mü tarafında olduğun nasıl bir insan olduğunu belirliyor sonuçta.

Bu üstte gördüğünüz sekiz kişi parasız kalıp yolun sonuna gelmiş sekiz kişi. Oyunun yapımcıları çoğunu ipten alıp oyuna katılmaya ikna etmiş. Yüz gün süresince içinde hiç bir şeyin olmadığı sekiz katta yaşayıp para kazanıyorlar. Elbette en temel ihtiyaçlarını almak için kazandıkları parayı kullanabilirler. Ama alacakları ürünler normal fiyatlarından çok çok pahalı. Katları tesadüfen seçiyorlar. Bir süre sonra ortaya çıkıyor ki katlardaki para numaratörü yukarıdan aşağıya farklı miktarlarda artıyor. En üst kat en çok parayı kazanırken, en alttaki zavallı en az parayı kazanma durumunda. Ortak salonda ise zamanın artmasını gösteren bir saat var, zamanın artabilmesi için de onları izleyen izleyicilere en iyisini, en çok rağbet göreni vermek zorundalar.

Olay Ryu Jun Yeol ile başlıyor. Bu Hyeri ve Han So Hee savaşından epeyce yara alarak çıkmıştı. İyi oyuncudur, severim, sevgililik ilişkileri de beni çok ilgilendirmiyor. Kızlar birbirine girdi, Koreliler de bu çirkin adam için ne diye savaşıyorsunuz diye yorum üstüne yorum yazdı. Size ne kardeşim ? Demek ki çocukta sizin göremediğiniz bir şeyler var ki gırtlak gırtlağa geldiler. Ayrıca sonuçta onlar da sıradan insanlar gibi, seven, kıskanan, kızan filan varlıklar, ne diye şaşırıyorsunuz ?

Dizide bence en çok nefret edilen ve sinir illeti karakteri Chun Woo Hee oynuyor. Bu rol için daha önce IU düşünülmüşmüş, ama programı uymadığı için bırakmak zorunda kalmış. Bence dizi için iyi de olmuş. IU’nun oyunculuğunu da severim ama Chun Woo Hee’de tipi gereği zaten oynadığı karaktere uygun bir hal tavır var. IU o kadar sevimsiz olamazdı. Chun Woo Hee’yi bu ara The Atypical Family dizisinde de izliyorum, orada da sıra dışı bir kadını oynuyor. Orada da sevemedim vallahi. Sevenlerinden özür dilerim. Öte yandan tabii ki iyi oyunculuğu bize bu hissi veriyor.

Dizi ilerledikçe öncelikle 8F, / F, 2 F filan diye kat numaralarıyla tanıdığımız sakinleri ayrıntılı bir şekilde yakından tanımaya başlıyoruz. Dizi sonuna dizi temposunu düşürmeden sürüyor. Ayrıca sonunda ikinci bir sezonun olacağına dair ipucu da var.

Dizi ilginç, çıkış noktası ve anlattıkları dünya hallerini ve insanların davranışlarını anlama yolunda ipuçları verebilecek düzeyde. Ama dediğim gibi şiddet dozu çok fazla. Kaldırabiliyorsanız mutlaka izleyin derim.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: