Huysuz Çocuk, Aşık Genç Kız / Go Go Squid

E-spordan bıktınız mı bilmiyorum ama ben hala bıkmadım. Bu seferki dizi biraz farklıydı. CTF Siber güvenlik e-spor dizisiydi. İşin e-spor kısmını bir tarafa bırakırsak huysuz erkek, aşık genç kız dizisi olduğu için daha çok hoşuma gitti.

Şimdi çok parlak bir bilgisayar programcılığı öğrencisi olan kızımız 19 yaşındadır. 140 IQ ile yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir. 30 yaşındaki huysuz çocuğumuz ise gruptaki kavga nedeniyle erkenden emekli olmuş, çok usta bir e-spor oyuncusudur, şimdi gençlerden oluşturduğu grubuyla, kendi şirketinde e-spora devam etmektedir. Eski kaptanı da farklı bir şirketin yöneticisi olmuştur.

Kafasının bozuk olduğu bir gece bir internet kafeye giren beyimiz – bu arada dizideki adı Han Shangyan – orada kuzeninin internet kafesine yardımcı olmak için bulunan Tong Nian ile tanışır. Tong Nian çocuğa ilk görüşte aşık olur. Yarışmaları izlemeye filan gider çocuğu görmek için. Çocuk da huysuz bir şey, kızın aşkını kabul etmez. Sonra tesadüfen büyükbabasının zorlaması ile internet kafeci kuzenin ablası ile tanışmaya gider, görücü usulü, tabii bizim ufaklık da orada, bunların başını bağlarlar. Kızın ailesi pek istemez çocuğu yaşlı ve sağlam bildik işi yok diye. Sonrası itişmeli çekişmeli bir ilişki, tabii huysuz çocuğumuz korumacı, tatlış, deneyimsiz aşığa dönüşür. Bu aşamalar çok hoşuma gidiyor benim. Hatta hatırlarsanız fi tarihinde bu konuyla ilgili bir de yazı dizisi yazmıştım. Başrol kızı ezikleyip, sonra köpek gibi sürünen erkekler diye. Yazı ağırlıklı olarak Kore dizilerine aitti tabii ki, ama olsun üç aşağı beş yukarı benziyor uzakdoğu dizisi temaları.

Şimdi çocuğun başka bir dizisini izliyorum. Partneri de daha önce Leo Wu ile izlediğim nuna. Ama o dizi biraz daha felsefik temele bakınca, çok da hoşuma gitti. Bir Çin dizisine göre kısa da sayılır 21 bölüm. Bitireyim onu da yazacağım.

Bu arada az kalsın unutuyordum. Dizide sessiz, sakin, cool kişiliğiyle çocuğumuzun kuzeni rolünü, grubun yıldız oyuncusu olarak Hu Yitian oynuyor. Hu Yitian’ın daha önce A love so beautiful dizisini yazmıştım.Dizinin bir de ikinci bölümünü çekmişler, dizideki Appledog karakterini. Oynayan oyuncuyu değiştirerek. Onun başrolünü de Hu Yitian oynuyor. Ben Go Go Squid 2 ‘yi izlemedim. Bu dizide robot yarıştırıyor.

Son söz Li Xian izlenmeye değer, e-spordan hoşlanmıyorsanız Will Love in Spring’e bir bakın derim.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: