Romantik mi Komedi ? / Love Next Door

Bu tarz sorular Türkçe’yi bozuyor biliyorum. Ama yine de komik geliyor bana. Kim çıkardı bilmiyorum ve “Romantik Komedi mi?” diye sormak yerine böyle sorunca niye insanlara komik geliyor, onu da bilmiyorum, ama ben de kullanıyorum, itiraf edeyim.

Diziyi epeydir bekliyordum. Jung Hae In’i de Jung So Min’i de çok seviyorum. So Min’in hemen her partneriyle kimyası çok iyi oluyor. Hae In de tam bir köpek yavrusu, hala da liseli gösteriyor, ne genmiş kardeşim !

Dizi dört yaşından beri tanışan ve anneleri arkadaş olan iki gencin öncesi, sonrası, arkadaşlık ve sevgililiğini anlatıyor. Dizinin bir de ikinci çifti var, kız olanı bunların okul arkadaşı. Bu çiftin öyküsü de ilk çift kadar önemli. Çiftin aileleleri ve ilişkileri de çokça yer kaplıyor dizide. Zaten hemen her diziden tanıdığımız ajumma ve ajussiler.

Dizi biraz abartılı sahnelerle başladığı için izleyicilerden bazıları çok doğal olmamış dedi ama, ben şaşırmadım. Zaten bol klişeli bir diziydi, anne terliğiyle başladı, yara bantlarıyla devam etti. Benim farklı bir beklentim yoktu bu konuda. Ama bir iki bölüm sonra lay lay lom gitmesini beklediğim dizide ana karakterlerden birinin mide kanseri sorunu açıklığa kavuşuncaya kadar, aa dram mı izliyoruz ne oluyoruz dedirtti bana ve diğer izleyicilere. Hatta mutlu son garantilensin sonra devam ederiz diye yarım bırakan da çok oldu. Anlayın artık, dünyanın gerçekleriyle yüzleşmek değil, gerçeklerinden biraz olsun kaçabilmek için sığınıyoruz bol klişeli Kore dizilerine, gerçek görmek istediğimizde Kore filmlerini izliyoruz zaten. 🙂

Dizide Hae In yetenekli bir mimar, So Min ise Amerika’da tanınmış bir şirkette proje müdürü olarak çalışırken istifa edip, üstüne üstlük Kore asıllı Amerikalı nişanlısından da ayrılıp ülkesine geri dönen arkadaşı. Anneleri liseden arkadaş. Sürekli çekişiyorlar. Hae In’in dizideki adıyla Seung Hyo’nun annesi sefire iken So Min ‘in dizideki adıyla Seok Ryu’nun annesi ev hanımı, küçükken de Seung Hyo’ya bakıcılık yapmış. Annesinden çok anne olmuş yani. Bu ikisi dışında soy isimleri aynı olan iki arkadaşları daha var. Birlikte soy isimlerinden oluşturdukları grup adını Lavanta’ya çeviren lise arkadaşı bu dört hanım dizinin izlenir kılmasına yardımcı oluyor bence.

Neyse çok uzatmayalım kızımız gerçekten yapmak istediği işi ararken, oğlumuz da ona destek olur, zaten çocukluktan aşıktır. Hae In’in her dizisinde aşık olma aşamaları tadından yenmez sahneler oluşturur, bu da öyleydi. Bu süreçte kızın niye döndüğü, niye nişanlısından ayrıldığı anlatılırken, çocukluk ve gençlikleriyle ilgili geri dönüşlerle ilişkiyi daha iyi anlarız.

Bu aşka paralel olarak paramedik arkadaş ve çocuklu gazeteci gencin aşkını da izleriz. Onlar da çok tatlıydılar hemen söyleyeyim. Hatta pek çok izleyici diziyi bu çift hatırına izlediğini de söyledi.

Bir de bu gazeteci çocukla Hae In’in arkadaşlığı vardı ki beni benden aldı. İki asosyal tipin nasıl iletişim kurduğunu çok hoş yansıtmışlar. Birbirleriyle samimi konuşmaya karar verip, yapamayınca eskisi daha iyiydi deyip formale dönmeleri çok komikti örneğin.

Sonuç olarak araya can sıkıcı konular soksalar da dizinin oyuncuları izlemek için yeter de artardı.

Not : Bu arada Hae In ve So Min’in aile yapıları birbirine benzer olduğu ve yaşları da yakın olduğu için herkes gerçek bir aşk bekledi, ama ikili iyi arkadaş olduklarını söylemekle yetindi. Ama zaman ne gösterir bilinmez.

You may also like...

1 Response

  1. Derya says:

    Bir anda konu çok ağırlaşınca bırakmıştım ben de 😵‍💫

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: