YONGHWA ESAS ÇOCUK, HEARTSTRINGS

yw1

Eski dizileri seyretmenin avantajlarından biri görüp de beğendiğiniz bir oyuncunun dizisini anında seyretmeye başlayabilmeniz, diğeri de maraton biçiminde en geç üç günde diziyi bitirebilmeniz oluyor. You are beautiful’u seyreder seyretmez, ikinci erkek sendromuna yakalanmış, Yon-hwa başka hangi dizide var diye bakınmaya başlamıştım. Tabii hemen Heartstrings’i, sonra da We got married  “Goguma Couple’ı “buldum.

Ben gençken de fangirl olabilecek yapıda değildim. O yüzden  coşkulu ve duyguları ile davranabilen fangirlleri bazen gıpta ile izliyorum. Ben mantıklı Kova oldum her zaman. En romantik anlarda bile gülmeye başlarım. O yüzden ajussiyi zamanında sinir etmişliğim çoktur. Ama Kore Dizilerindeki bazen sulu zırtlak romantizm hoşuma gidiyor, romantik çocuklar da. Yong-hwa’ da onlardan biri. Bir kere kayınvalide adaylarının hoşuna gidecek gibi, temiz yüzlü, iyi aile çocuğu tipli.O küpeler, rock müzik şunlar bunlar ne yaparsa yapsın, o masum suratla başka bir karaktere bürünemez. Zaten grup olarak öyleler. Masum ve sevimli. CNBLUE’yu da seviyorum, benim yaşımda Boice var mıdır bilmem ama, yavrucakların her işini takipteyim.

temsili

Temsili ben 🙂

Efendim dizimize gelince ; dizi sanırım Yong-hwa “You are beautiful’da” çok beğenilince ve de Park Shin Hye ile de belli bir kimya olduğu görülünce 2011 yılında çekilmiş. 16 değil 15 bölüm. Park Shin Hye ve Jung Yong-Hwa dışında iki öğretmen rolünde Song Chang Eui ve So Yi Hyun var. Grubun davulcusu Kang Min-Hyuk şebeği de çok sevimli bir rolde. O dağınık saçlarıyla rol çalıyor yine. Onun aşık olduğu Shin Hye’nin rakibi Han Hee- Joo’u Kim Yoon Hye oynuyor.

Dizide Yong’un oynadığı Lee Shin Batı Müziği öğrencisi. Stupid adlı grubun gitarcısı ve solisti. Sin Hye’nin oynadığı Lee Gyu Won Geleneksel Kore Müziği öğrencisi ve gayageum diye eski bir Kore çalgısı çalıyor. Dedesi Shin Goo’nun oynadığı Lee Dong Shin karakteri zamanının önce gelen müzisyenlerinden ve yaşı icabı çok muhafazakar ve geleneksel müzik dışında başka müzik kabul etmeyen bir adam. Torununu da kendi görüşleri doğrultusunda yetiştirmeye çalışıyor.

Yong başta kadın öğretmene aşık. Diziyi çekerken de beni çocuk gibi görmesin, öpüşürken erkek gibi hissetsin filan diye pek çaba göstermiş. Ah, bu erkeklerin nuna merakı, öldürecek beni! Neyse başta kızın peşinden pek bir koştu, ama kız eski sevgilisi diğer öğretmen çocuğa aşıktı. Yaşı yaşına uygun, pek de yakışıyorlardı. Bu arada Shin Hye ile bir iddiaya girmişlerdi. İddiayı bizim Yong kazandı, kız buna kahve filan taşımaya başladı. O arada da gönlünü kaptırdı. Öteki kıza olan aşkı filan sinirini bozmaya başladı. Yong bunu başta eziklediyse de, diğer kızdan ümidi kalmayınca, dönüp yanıbaşındakine bakmaya karar verdi. Aa bunu yaparken bile kendini beğenmişliğinden  ödün vermedi. Ego binbeşyüz yani.

 

Allahın şapşalı benden hoşlanmaktan vazgeçme denilir mi? Seni seviyorum, senden hoşlanıyorum filan denir. Sonra Neden kızdı şimdi bu kız ??

Sonra dedeyle torunun müzik cinsleri nedeniyle tartışmaları, yapılacak müzik yarışması, arada kız grubu ve erkek grubunun birlikte çalışmaları şu bu derken dizinin sonuna nasıl geldiğinizi anlayamıyorsunuz. Bir de OST harika, hala bayıla bayıla dinliyorum.  İki orkestranın birlikte çaldığı geleneksel ve modern müziğin birleştiği parçaya bayılıyorum mesela. Birlikte çaldıkları bir başka parça için şuraya bakabilirsiniz.

Kızın ve çocuğun özellikle de Yong’un babasıyla ilişkisi, aile sorunları filan da dizinin bir parçası.

Huysuz dedenin önce Yong’u, sonra da planlanmış bir biçimde Yong ile Shin Hye’yi yalnız bırakmayan arkadaşını eskileri anlatmak üzere esir alması çok komikti. Bir de Yong’a alına n couple tişörtünü giymesi.

yh9

Huysuz dedemiz

Her dizide olduğu gibi bunda da bir back hug sahnesi var :

yw2

Olmazsa olmaz 🙂

 

Vee tabii kızımız sarhoş olur, beyimiz de onu taşır. Bu diziler yüzünden çocuklar bel fıtığı olacak vallahi 🙂

yh12

Kızımız sarhoş 🙂

Yalnız bu Shin Hye’nin öpüşme sahnelerinde gözlerini faltaşı gibi açıp, put gibi durmasına bir ben mi sinir oluyorum ??

yh10

Anket başlatıyorum. Shin Hye öpüşmeyi ne zaman öğrenecek ??

 

 

İki grup birarada 🙂

 

yh7

 

Bu sahne de en sevdiklerimden :

yh5

Yağmur altında

 

Son söz : Bence Shin Hye ve Yong- Hwa gerçek hayatta hiç çıkmadılar, sadece kankalar 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

4 Responses

  1. Kiperg says:

    Tavsiyelerinden oluşan listemdeki Dizilerden biriydi,ben de rahatlıkla izledim hakkaten.Galiba ajumma olunca (hatta yaşıtlarım hayamoni bile oldular)gençlik dizileri saçma geliyor desek de daha keyifli bir zaman geçirmeye yarıyor,tercih etmeye başladım ben de..evet haklısın,ben de second lead’ciyim ve young hwa’cı da oldum,tabi CNBLUE da adını kaydettiğim grup oldu.Ama yine de ben…??(devamını BOF’a yazmalıyım belki ama tercihimi KHJ dan yana kullanacağım..)

    • Deli Ajumma says:

      İlk izlediğimde ben de KHJ’dan çok etkilenmiştim. Hele onun Barefoot friends diye bir variety showu vardır, onu izleyip ne efendi çocuk bile demiştim. Ne kadarı doğru ne kadarı başını yemek için oldu bilemiyorum ama sevgilisiyle yaşadıkları ve söylenenler beni oldukça hayal kırıklığına uğrattı. Hoş sevgilisi de delinin teki ya, işte o saf haline leke düşürdü yaşadıkları. Şimdi askerlik dönüşü dizi çevirir mi bilemiyorum bu durumlar böyleyken.

  2. Kiperg says:

    Yo,dava görüldü ve aklandı hatta temyiz bile suçsuzluğunu onayladı.Kimse masum değil mutlaka hataları var onun da,söylediğin gibi şımarması da beklenebilir.Ama bu konuda en azından hukuki olarak suçu yok.Ama maalesef netizenler yüzünden Askerliğini bitirip evine döndüğüne bile sevinemedi zavallı.

    • Deli Ajumma says:

      Kore’de de pek çok ülkede olduğu gibi parayı veren düdüğü çalıyor. En başta o dayak olayı ortaya çıktığında kızdan özür dilemeseydi, red etseydi, o zaman inanılır olurdu o aklanma.Ortada bir de önce reddettiği sonra yüzde 99 onun olduğu kanıtlanan çocuk var. Kız da manyağın teki anlaşıldı , ama bizimki de sütten çıkmış ak kaşık değil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: