Sihre inanmayanlar onu asla bulamayacaklar * / Memories of The Alhambra

Hyun Bin geri dönüyor diye değil de,  9 Nine Times Time Travel ve W Two Worlds‘ün senaristi geri dönüyor diye çok sevindim duyar duymaz.  Konuyu okuyunca da ” Bu tam benim kalemim.”  dedim. Hyun Bin’in partnerinin Park Shin Hye olduğunu öğrenince  azıcık hayal kırıklığına uğradım, itiraf edeyim. Olur da romantik sahne varsa, hele de öpüşecekse, o gamzelere yazık edecek diye düşündüğümden tabii.  Aslında çok da yanılmamışım.  Bu arada Park Shin Hye’yi neden sevdiğim, ama romantik komedilerdeki oyunculuğu hakkında ne düşündüğümü de açıklayayım aşağıda.

Dizi tvN’de 16 bölüm olarak yayınlandı. Yönetmeni  Ahn Gil Ho Stranger ve Rooftop Prince dizilerinin yönetmeni.

Dizinin konusuna gelince Hyun Bin Optik aygıtlar konusunda uzmanlaşmış bir yatırım şirketinin yöneticisi. Doktoralı bir dahi. Senarist bu karakteri yaratırken Elon Musk’tan esinlenmiş. Dizideki adıyla Yoo Jin Woo ( Hyun Bin ) yeni bir oyunun yaratıcısı olan bir gençten aldığı bir e-postadan sonra Granada, İspanya’ya uçar. Oyunun yaratıcısını EXO’dan Park Chanyeol oynuyor. Granada’da çocuğu ( Se Joo ) değil,  ama bir pansiyon  işletmekte olan eski gitarcı, ablası He Joo’yu bulur.  ( Park Shin Hye ) Çocuk daha önce Jin Woo’nun  ortağı olan,  sonra karısıyla evlenip, ayrı bir şirket açan Hyung Seok ( Park Hoon ) ile temasta bulunmuştur. Ortağın babası da bizim W Two Worlds’ün yüzsüz çizeriydi. ( Kim Eui Sung )  Kendisini Mr. Sunshine’da da kötü adam rolünde izlemiştik. Şirketin sevimli yöneticilerinden birini ki kendisi Hyun Bin’in sunbaesi okuldan, Lee Seung Joon oynuyor. Hepimizin sevgisini kazanıp, kalbimizi kıran sekreter rolünü de Min Jin Wook oynamış. Efendim Hyun Bin lenslerini takıp oyunun içine girer, bundan sonra dizi gerçek dünya ile AR dünyası arasında gidip gelmeli geçer. Park Shin Hye ayrıca oyun karakterlerinden Emma’ya da can vermekte.

A.R Augmented Reality, Türkçesiyle Arttırılmış ya da Zengin Gerçeklik ne demek, azıcık bunu üzerinde duralım. Herkesin bildiği Virtual Reality, yani Sanal Gerçeklik oyunlarının aksine Arttırılmış Gerçeklik oyunları gerçek görüntü üzerine gerçek zamanlı animasyonlar, üç boyutlu nesneler ekler. Sanal Gerçeklikte nesneler, canlılar bilgisayar ortamında simüle edilirler, Arttırılmış Gerçeklikte gerçek bir dünya görüntüsü sunulur.  Şurada bir Twitter uygulama örneği verelim.Bir tane de Iphone için yapılmış olandan örnek sunalım. Tıp alanında da bu yöntemden yararlanıldığını okudum. Bir japon doktor karaciğer ameliyatları için  karmaşık damar sistemini görüntüleyecek, Arttırılmış Gerçeklik kullanılan bir teknoloji geliştirilmesine önayak olmuş. Bizim filmimiz henüz geliştirilmeyen  retinaya yansıtılan, tepkilerle kontrol edilen bir uygulamayı konu alıyordu. Yakın zamanda bunun da geliştirileceğine inanıyorum. 20. yüzyıl insanı olarak doğan, ama 21. yüzyılda yaşama şansına erişmiş bizim gibi ahjummalar ahjussiler için bu teknolojilerin ne denli mucizevi olduğunu bu teknolojinin içine doğanlar anlamakta zorluk çeker. Jules Verne gibi yazarlar geleceği hayal edip bilim kurgu romanlarını yazdılar, o teknolojilerin yapılabileceğine inanan bilim insanları da yılmadan çalıştılar. Her şey en başta inanç ile başlıyor.

Evet bilim kurgu ve felsefeyi bırakıp daha önce Hyun Bin ile ilgili yazdığım yazıların linkini vereyim. Secret Garden, My Name is Kim Sam SoonHyde, Jeckyl, me, Park Shin Hye ile ilgili de You are beautiful, Heartstrings, Doctors.

Oyunda bir sorun olduğu için oyunda öldürülenler gerçekten ölmeye başlarlar. İlk ölen de bizim Jin Woo’nun  ortağıdır. Oyun içinde canlanıp kan revan içinde arzı endam eder ve Hyun Bin’i yani Jin Woo’yu öldürmeye çalışır. Bu arada oyunun yaratıcısı da ortadan kaybolmuştur, Jin Woo level atlayarak onu bulmak için güçlü olmaya çalışır. Dizide Hyun Bin’in ilk karısı, oyuncu olan ikinci karısı, şirket çıkar kavgaları, Park Shin Hye’ye aşık sevimsiz arkadaş, sekreterimiz, pek çok yan konu var,  sıkılmıyor insan yani. Beni tek sıkan romantizm oldu açıkcası. Madem iki beğenilen oyuncuyu koydum diziye,  bari romantizm yaratayım demiş, baştan yazılmış senaryoya sadık kalmayan senarist. Bunu açık açık da söylüyor. Ama o kısımlar yama gibi durmuş. Ben Kova burcu olduğundan olsa gerek Park Shin Hye’yi severim ve onu anlıyorum da. Kovalarda yükselenleri ya da gezegen yerleşimleri farklı değilse, genel olarak konuşuyorum haritasını görmedim, pek bir romantizm yoktur. Eminim dizilerde o namcaları öperken “Ne komik!”  diyerek içinden gülüyordur. O zaman da olmuyor işte. Bir Doctors’da inandırıcı  öpüşme sahnesi olmuştu, başka dizide hissetmedim ben samimiyet. Bu dizinin de başından sonuna dek ekşimiş bir surat ve ağlak bir ifadeyle dolaştı ve sık sık da ağladı. Hyun Bin güldüğünde yüzünde güller değil gamzeler açıyor. İkisini birbirine yakıştıramadım. Aslında öyle bir tip Emma karakterine aşık olsaydı ve dizi bu aşk üzerinden yürüseydi daha inandırıcı olurdu,  o kadar söyleyeyim, Emma farklı mı öpüşecekti peki diyeceksiniz, e siz de haklısınız. Ya da tamamen geek bir tip yapacaklardı, hiç aşkı maşkı sokmayacaklardı işin içine.

O ağladı, benim içim şişti.

Sinir şey

Dizide rol çalan sekreter Min Jin Woong Hyun Bin ile yaşadığı bromansla öne çıktı. My father is strange’in sevimli abisi, Drinking Solo’nun antika öğretmeni hepimizi göz yaşları içinde bıraktı.

Ah bu sekreter 🙂

Oyun sahneleri hoştu,  bayıldım. Hyun Bin gülümsesin diye bekledi herkes.

Haa söz etmeden geçemeyeceğim, Hyun Bin düşüp ayağını kırdı ve hayatının geri kalan süresince baston ile yürümek zorunda kaldı. Çoğumuzun aklına House M. D dizisi ve Dr. Gregory House geldi. Hyun Bin o haliyle onun gibi karizmatikti. Bastonuyla ikinci erkeği dövme sahnesi de akılda kalıcı sahnelerdendi.

Dizi müzikleri güzeldi. Full Album.

Ailee’ninkini görüntülü verelim. İşte şurada. 

Final hakkında son söz :  Ben finali beğendim. Neyin ne olduğunu anladık mı anladık. İlla sevgililerin buluşması, evli mutlu çocuklu mu olması lazım sonların ? Kaldı ki bu dizide ön plana çıkan romantizm değildi. Finali infial algılayanlar ve hayal kırıklığına uğrayanlar benim gördüğümden farklı bir şey görmüş dizide demek ki. Ayrıca, bilim kurgulara en çok yakışan açık uçlu sonlardır,  nokta !

Yazının sonunu gıybete ayıralım. The Negotiation filmindeki rol arkadaşlıklarından sonra Son Ye Jin ile Hyun Bin’in birlikte Amerika’ya gittikleri söylentileri çıktı. Ajansları hemen reddetti. Son Ye Jin’in lesbian olduğu iddiaları da ortada olduğundan pek de üzerinde durmadık.

Aradan bir hafta geçti, bu kez bir markette birlikte alışveriş yaparken görüntülenmişler. Aslında birisi güzel diğeri yakışıklı, yetenekli oyuncular, herkesin beraber olurlarsa ne güzel olur diyeceği cinsten bir ilişki. Kızımızın biseksüel olma ihtimali de var tabii. Millet Hyun Bin insanı tercihinden vaz geçirtir filan demeye başladı. Bence en komiği siyah şapka ile tanınmayacağını zanneden Hyun Bin naifliğiydi.

Ajanslar markette yalnız değillerdi, arkadaşları da vardı dedilerse de, bir fotoğraflara bakın, ben romantik bir akşam yemeği için şarap seçen bir çift görüyorum, ya siz ?

  • Roahl Dahl

You may also like...

6 Responses

  1. dileksem says:

    Dizi ve oyuncular için hemen hemen ayni şeyleri dusunmusuz ajumma. Son iki bölümü daha izlemedimse de bilim kurgu sonlarının açık uçlu olmasına katılıyorum. Dr House’u ben de yad ettim. HB ve SYJ arasındaki söylentiler gerçek değilse de bir romance dizisi çekerler izlesek. Çok güzel duruyorlar 🙂

  2. uçar leyli says:

    Ben de çok severek haftasonlarını iple çekerek izledim, günahsız genç bir adamın ölümünden sonra net mutlu bir son beklemek abes olurdu zaten, o yüzden finali iyi kotaramadılar diye de düşünmedim. Yalnız dizi boyunca Hee Joo çok ağlıyor diye yapılan eleştirileri okumaktan yıldım diyebilirim. Ağlanmayacak bir durum vardı sanki, ben de ağlardım ne olmuş? Hem de öyle kibar kibar değil bağıra bağıra 😀

    • Deli Ajumma says:

      Aahahah ya PSH’nin durumu her dizide aynı, o yüzden gına geldi hepimize bence. The Heirs’te de öyleydi, You are beautiful’da da, Heartstrings’te de, Pinocchio’ da da , tabii dozajı farklı olmak üzere. Bir Doctors’ta tamam bu sefer biraz farklı bir tip olmuş, üstelik doktor Hong ile doğru düzgün de öpüşebilmiş dedimdi, Hyun Bin ile beni yine hayal kırıklığına uğrattı 🙂

      • uçar leyli says:

        O zaman ben PSH’yi ilk defa izlediğim için çok batmadı demek ki. Zaten Hyun Bin’den pek gözümü alamadım diziyi izlerken, Jin Woo’nun acıları beni kahretti, herkes onun için ağlasın istemiş olabilirim 😀

  1. December 29, 2021

    […] her dizisini izlemişimdir. Daha ilkin You are beautiful, Heartstrings ,Pinocchio , Doctors, Memories of Alhambra dizilerini yazmıştım. Heirs’i de izledim, bir ara yazayım diyorum her yazdığım blog […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: