“Sevgi Anlaşmak değildir, nedensiz de sevilir” / All about my romance

1 Şarkıyı çoğunuz bilirsiniz, önce Özdemir Erdoğan’dan, sonra Teoman’dan dinledik. “Sevgi Anlaşmak değildir, nedensiz de sevilir / Bazen küçük bir an için ömür bile verilir ” der. Bazen karşınızdakinin bir çok hatasını görürsünüz, hemen hiç bir şeyde anlaşamazsınız, ama onu yine de çok seversiniz. Herkes size deli der, ama değişemeyeceğinizi hissedersiniz. Bu dizi bana nedense bu şarkıyı anımsattı. Gerçi dizideki çiftimiz temelde iyi insan özellikleri taşıyorlardı ve siyaseten anlaşamasalar bile, bu onların birbirlerini sevmeleri için en önemli unsurdu. İkisi de dürüsttü bir kere, duyarlıydı, çocuksuydu, güzeldiler vesselam. Biri muhafazakar, diğeri yeşilci de olsa sevdiler birbirlerini işte. Bu dizi bu öyküyü anlatıyor, farklı düşüncedeki insanların insanların nasıl aşık olup, nasıl bir noktada uzlaşabileceğini.

Bugünlerde” A Shin Ha Kyun smile a day, keeps worry away” ( Günde bir SHK gülümsemesi, tüm üzüntüyü alıp götürür ) mottosu ile hareket ettiğimden, Shin Ha Kyun izleme maratonuma devam ediyorum. Bu dizi politik bir romantik komedi, politika yönü light, yani hafif, komedi ve romantizm kısmı daha ön plana çıkıyor. Dizi 2013 yapımı ve 16 bölüm.

27Yukarıda önemi kadroyu görüyorsunuz. Başrol kadın Lee Min Jung. Diğer ikisi de ikinci erkek ve ikinci kadın karakterler. Beklenildiği gibi ikinci erkek yardımsever, duyarlı, zavallı, ikinci kadın şirret, sinir illeti, yapışkan. Hazır ikinci erkekten söz etmişken bir başka noktaya değineceğim. İkinci erkek esas kızın ablasının kocasının kardeşi. Bu ikisi tam birbirlerine bir şeyler hissederken abla ve abi biz evleneceğiz deyince apışıp kalıyorlar. Çünkü birden aile olmuş oluyorlar. Benim büyük büyük dedem ile kardeşi iki kız kardeşle evlenmiş. Bizde iki kardeş iki kardeşi gayet güzel, alır, nikah düşer, garipsemeyiz de. Bunlarda bu birden aile oluverme ve evlenememe olayları beni şaşırtıyor.

Kızımızın ablası bir trafik kazasında kocası ile ölmüş ve geriye daha önce Miss You ve Rooftop Prince izlediğimiz şu yumurcak kalmış. Kızın teyzesi ve ikinci erkek bu yavrucağı büyütmeye uğraşıyorlar.

12

Rooftop Prince’de Park Ha’nın çocukluğunu oynuyordu. 2003 doğumluymuş.

16

Kızın ailesi 🙂

Çocuğa gelince hayırsız biyolojik babasından başka- onun kim olduğunu dizi başladıktan bir süre sonra fark edeceksiniz, söylemeyelim spoiler olur- kimsesi yok, buna rağmen o güzel gülümsemesiyle dolaşıp duruyor.

25

Ne şeker şey ya 🙂

Çiftimiz tabii ki mecliste hem de kötü bir olayla tanışıyorlar. Kız muhafazakar partinin bir oyunu yangın tüpünü çocuğun kafasına geçiriveriyor. Çocuk  önceden hakimmiş, kendini beğenmiş, laf söz dinlemeyen halleri yüzünden kendi partisindekilerce de pek sevilmeyen bir karakter. Parti çocuğun bu olayda ağır yaralandığı düşüncesini yaymaya çalıştığından çocuk hastaneden çıkamamaktadır. Ama kız bir biçimde bunu öğrenir. Bu arada kız parlamentoda yalnızca iki kadın üyeyle temsil edilen Yeşiller Partisindendir. Alttaki fotoğraf kızın çocuğun yırtılan gömleğinin üstüne düşüp onun göğsünü öpmesi sahnesini gösteriyor. Çocuk iğrenç dediydi 🙂

22

Kavga gürültü, tartışma çekişme derken bir noktada sefil, utanmaz, para yiyen, çıkarcı vekillerin karşısında aynı düşüncede oldukları bir an geldi. İkisi de dürüst ve iş yapmaya çalışan gençlerdş çünkü. Birlikte içmeye gittikleri gece, çocuk kızdan hoşlandığını anladı ve işte o sahneler :

 

14

Kız uyukluyor tabi, içkiye dayanıksız.

21

Böyle kızı parmağıyla tutarken yüzüne nur inmiş gibi oldu resmen.

Ben genellikle diziyi seyrettikten sonra Türkçe sitelerdeki yorumları da okuyorum. Örneğin bir önceki dizide Mr Back’te yani herkes adamın 70’lik haline atıfta bulunarak ay o büyükbabayla nasıl olur, üstelik rakibi oğlu diye söylenmişti. Dahası bu yaşta namazına niyazına bakacağına kız peşinde koşuyor yazanı bile gördüm. Halbuki adam halihazırda 30lu yaşlarında çakı gibi genç bir adam. Ayrıca Yılbaşı ağacı süsleyen Hıristiyan adamın ne namazı niyazı kardeş 🙂 Bizim coğrafyamızda 70’lik dedeler 16’lık kızları alıyor. Evlenme programında bir gün “Ben hacıyım, namazıma orucuma dikkat ederim, mutaassıp biri olsun.” diyen dedeye kendi yaşında 70’lik bir teyze geldiydi de ” Çok yaşlı “diye beğenmeyip 30’luk başkasına talip olduydu hiç unutmam. Gönül yaşlanmıyor azizim.

Her neyse işte bu diziyle ilgili yorumları da okudum. Herkes Shin Ha Kyun’un ne kadar sevimli olduğundan, ayrıca gülümsemesinin ne kadar güzel olduğundan söz etmiş. Ayrıca çiftin kimyalarının da çok uyuştuğunu söylemişler. Biri de kocası kızıyordur adama demiş. Biliyorsunuz adam hayırsız çıktı. Bir aldatma, dava durumları filan oldu. Ama çocukları da oldu, adam özür diledi, oturuyorlar. Kızın Rain ile olan dizisinin ilk bölümünü izledim, pek sarmadı, belki yine dönerim, dizi bitmiş çünkü. Lee Min Jung’u daha önce Big ve Cunning Single Lady’de izledim ve sempatik buluyorum. Ama oyunculuğu sanırım pek ahım şahım değil. Ama şansına partnerleri çok iyi oyuncu olduğundan ( Gong Yoo, Lee Sang Wook ve burada da Shin Ha Kyun ) diziler seviliyor. Kızımızın kocasıyla bir fotoğrafını da ekleyelim :
17

Bundan sonrası bir inkar süreci içeriyor. Önce çocuk nasıl olur da ben bu kıza aşık olurum dedi. O kabullendi, teklifte bulundu bu kez kız olamaz dedi. Biz bu süreçte Shin Ha Kyun’un 3 kez teklifini çocuksu hallerini, kızın peşinden koşmalarını izledik. Sonunda kızı tufaya getirdi. Kız kalp ve vücut evet diyor, kafam hayır dedi durdu. Ayrıca kendi seçmenlerine karşı ne yapacağını da düşündü durdu. Ama adam da o kadar sevimliydi ki dayanamadı. Gizli gizli buluşmaya karar verdiler. Bu arada partide olan olaylar ve yan çiftler de devreye girdi. yardımcılar, olayların mecliste nasıl görüşüldüğünü filan gördük .

9

Gizlenme olayları

5

Merdiven aralarında buluşmalar

10

Çatıda ilk öpüşme

8

Uzak park buluşmaları

6

Evde gizlice buluşmalar

Bu dizide habire kızın omzuna yatıp durdu çocuk. “Bi beş dakka” dedi hep. Kız önce dakika tutup sonra beş dakikaları yineledi ve çocuğa yakalandı. Çocuk benden hoşlanıyor diye eve mutlu gitti. O koskocaman gülümsemesiyle gülümsedi tabii ki.

3

Birazdan uyanacak 🙂

2

Burada kızı yakalıyor. mutluluğa bak yani 🙂

 

15

Yine bulmuş omzu, yatmış 🙂

11

Mağazada kaçıp deneme kabinine girdilerdi 🙂

Dikkatimi çeken nokta,  herkesin çok hoş kitaplıkları vardı, çocuğun evindekini çok  beğendim.

20

Sırtta taşıma sahnesi olmazsa olmaz :

 

29

Kız yeşilci ya diyete karşı, şişmanmış çocuk zorlukla taşıdı.

 

Pek tabii öpüşme sahneleri de vardı :

28

Burada küçük kıza yakalandılar

19

 

13

Parkta dondurma yediler

 

Her gizli ilişkide olduğu gibi birileri sizi mutlaka görür, o bu derken herkes öğrenir.

31

Yine bir saklanma anı

Beyimiz sevildiğinden çok hoşnut, dans ediyor :

dance

 

Yeşilcilerin diğer vekiline de okuldan bir muhafazakar parti vekili aşıktı, kadının peşinden nuna nuna diye koitu durdu 🙂

32

Okuldan beri peşindeymiş, bu tip de çok komikti:)

Sonlara doğru o güze gülen çocuğumuz çok üzüldü, ağlamalara kalktı :
Screen Shot 2016-04-15 at 16.39.53

Hemen hemen her Kore Dizisinde olduğu gibi bir ayrılık oldu. 2.5 yıl kadar. Yuh dedim yani. Genç, sağlıklı insanlarsınız, nedir bu kadar ayrılık, nedeni de söylemeyeyim, ama zaten nedenler pek de dişe dokunur olmuyor bence.

Yine de dizimiz umduğum gibi bitti. Güldürdü, düşündürdü, dünyanın her yerinde politikanın ne pislik bir gayya çukuru olduğu olduğunu yine gördük, ama ümit de her zaman vardı. Pandora’nın kutusunda kalan son şey, o da olmasa halimiz duman zaten.

 

 

Son Ekleme : Beyimiz Kim Go Eun ile çıkarak beni de şok etti. Açıkcası ben ondan daha olgun ve deneyimli bir hatun seçmesini beklerdim. Yani Kız 91 doğumlu. Park Hae Jin ile filan shiplemiştik de olmadı diye üzülenler olmuştu. Ben gelecekteki dizisi Goblin’de Gong Yoo olmasa da nispeten daha genç ( Gong Yoo 79, Lee Dong Wook 81 ) Lee Dong Wook ile işi pişirirler mi diye düşünmüştüm. Gong Yoo kızın oyunculuğundan övgüyle söz etmişti. Lee Dong Wook da cadı anası yüzünden evde kalacak anacım, üzülüyorum. Lee Da Hae’yi de Se7en’e kaptırdı.

Şimdi tabii zevkler ve renkler tartışılmaz, Shin Ha Kyun’un da karizmasını biliyoruz. O gülümsemesine dayanabilmek zor. Kız da 18-19 değil 25 ( Laf aramızda ben de 25 yaşında evlenmiştim )  Ama yine de 17 yaş  yani. Bakalım durum ne gösterecek beyimiz yaşını başını aldı, evlenmek isteyebilir. Birikte dalıyorlarmış da. Bu gibi evlilikler şu yaşlarda zirve yapar da ilerde kız gepegençken adam yaşlanmaya başlayınca sıkıntı verebilir. Sonra boynuzlarım niye kapıya takıldı ?? e Hayırlı olsun diyelim yine de.

shin

 

 

Son Söz : Goblin dizisinden sonra ayrıldılar 🙂

You may also like...

2 Responses

  1. bunusevdim says:

    “A Shin Ha Kyun smile a day, keeps worry away” hahahah, burada bittim. Ben de zamanında bu mottoyla çok geceler uykusuz kalıp bilgisayar başında vakit geçirmiştim. Güzel, beğendim, artık Shin Ha-kyun’un güldüğü her sahnede aklıma gelir bu.
    All About My Romance güzel dizi vesselam. Politika dizileri genelde sıkıcılaşma eğiliminde olsa da, bu dizide her şey dozundaydı. Bunda sadece Shin Ha-kyun değil Lee Min-jung’un da payı var. Yaşadığı duygusal gelgitleri güzel yansıtmışlar. Yalnız dediğin gibi Lee Min-jung da aynı Park Shin-hye gibi partnerden yana bahtı açık bir kadın. İstesen bu kadar yakışıklı-karizmatik adamı çekemezsin kendine, kadın büyük mıknatıs, saygı duyuyorum.
    Yalnız son paragrafta beynim yandı. Kim Go Eun ile ilişkisi mi varmış, o daha önce Lee Dong-wook ile, onun Lee Da-hae ile olmamış mı, o da gitmiş Se7en’la…… (Burada kulaklarımdan dumanlar çıkıyor) hahah. Kore dedikodularından bu bir yılda uzak kalmıştım, neler kaçırmışım. Yalnız Lee Dong-wook’un annesini gösterdikleri Roommate bölümlerini de hiç görmemiştim. Kadın çocuğun yolunu açsa keşke, hep ondan iyi bir baba olacağını düşünmüşümdür. Return of Superman’da Lee Dong-gook’un çocuklarına baktığı bölümler çok tatlıydı. Özellikle Lee Dong-wook’un Daebak ile yakınlaşması, Daebak’ın samçon samçon diye ortalarda dolanışı, onu babasına tercih etmesi falan bombaydı. O bölümlerden sonra bu adam kesinlikle evlenip baba olmalı demiştim.

    • Deli Ajumma says:

      Bu yıl olmasa da gelecek yıl yeni bir diziyle karşımızda olur inşallah. Bu arada Lee Min Jung partnerlerden yana şanslı ama kocadan yana şanssız bence. Adam yurtiçinde dışında ünlü, ama karakter biraz zayıf, uçkuruna da hakim olamıyor gibi görünüyor. ne yapalım, alan razı satan razı, bir de çocukları oldu, Alah mutlu etsin ne diyelim 🙂 ( Ama gıybetimizi de yapmasak olmaz ) Lee Dong Wook’u Gong Yoo ile Goblin’de görmek için sabırsızlanıyorum. Her ikisini de çok severim çünkü. Geçen twitterdaki takipçilerimden biri keşke kadın oyuncu Jung Yu Mi olsaydı dedi bu dizi için, gerçekten bence de çok iyi olurdu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: