Polisin sevimli delisi, seri katilin seksisi dendiğinde akla gelen dizi/ GAP DONG

13-1-2

Seri katillere oldum olası meraklıyımdır.Kore Dizi ve sinema dünyası da bu konuda gayya kuyusu  mübarek. Her aradığımda henüz seyretmediğim bir seri katil dizisi ya da filmi bulabiliyorum. Bu diziyi de yobomla birlikte seyrettik, o yüzden biraz uzun sürdü. Yoksa tek başıma seyretsem iki günde, bilemedin üç günde biterdi herhalde. Dizi 20 bölüm , ama rahatlıkla 16 bölüm de olabilirmiş, atılabilecek gereksiz pek çok sahne de vardı. Dizi 2014 yapımı olup, gerçek Hwaseung seri katil cinayetlerinden esinlenilerek yapılmış. 86 ve 91 yılları arasında 10 kadına tecavüz edilerek öldürülmüş. Bu olaydan esinlenilerek yapılan Memories of Murder isimli bir de film varmış.

Dizinin başrollerinde Deli Keşiş diye bilinen bir dedektifi oynayan ( Ha Mu Yum ) Yoon Sang Hyun,  Gap Dong adı verilen seri katilin elinden kurtulan tek kurban olan, psikiyatrist Oh Maria’yi oynayan  Kim Min Jung, ikinci seri katili oynayan (Ryoo Tae-Oh)  eski MBLAG grubu üyesi Lee Joon, çoğumuzun It’s OK That’s Love’dan tanıdığımız, sevimli sunbae Sung Dong Il -ki kendisi Gap Dong’un peşinde olan deneyimli polisi oynuyor ( Young Cul Gon )- ve şu sıralar başlayan Lee Joong Ki’nin dizisi Descendants of the Sun’da da askeri doktor rolünde gördüğümüz Kim Ji Won, webtoon çizeri rolünde ( Ma Ji Wool, Matilda  ) oynuyorlar.

Başrol erkeğimiz Secret Garden‘ın Oska’sı, I can hear your voice’deki avukat rolünden sonra burada da ilginç bir karaktere can vermiş. Ben bir ara Yoon Eun Hye ile oynadığı My Fair Lady’sini de izledim. Eski bir diziydi, ama hoşuma gitti. Yoon Sang Hyun aslında şarkıcı, kendisi gibi şarkıcı olan Maybee ile evli ve geçen yıl bir kızı oldu. Onun da yeni dizisi Ms. Temper and Nam Jung Gi 18 Mart’ta başlayacak.

36

Deli keşiş çocukken babası Gap Dong olmakla suçlanmış ve sonunda intihar etmiştir. Oğlu onun suçsuzluğunu ispatlamak için polis olmuştur. Eskiden beri seri katilin peşinde olan dedektif zaman aşımına rağmen katilin peşindedir. Önce deli keşişe inanmadığı bir dönem olur, sonra beklendiği gibi birlikte çalışmaya başlarlar.

Çocuğun çocukluğu :

19

 

Bu da yeni dizi tanıtımından :

Başrol kızlarımızdan psikiyatrist olanı eğer dayanıp da Hwajung’u bitirseymişim orada seyredecekmişim.Kadın karakterin dizide daha iyi yansıtılabileceğini düşündüm. Bazı noktalar sanki belirsiz kaldı.

 

7

 

 

İkinci kızımız da 19 yaşındaki lise öğrencisi webtoon çizeri ve deli keşişe aşıktı, sonradan copy cat seri katil, kopyacı katille de duygusal bir arkadaşlığı oldu. Ben Kim Ji Won’u seviyorum. Daha önce de Heirs’te ( Rachel ) ve To the Beautiful You’da izlemiştim. İyi bir oyuncu,92 doğumlu, sanırım daha da iyi olacak.

 

3

Kopya seri katilimiz Lee Joon ise resmen ürperticiydi. Sanırım şarkıcılıktan oyunculuğa geçmesi iyi olmuş. Diziye yorum yapan tüm genç kızların çocuğa acıyıp, sevdiğini gördüm. Tamam kızlar, adam yakışıklı ama yedi tane kızı resmen kesip, boğup öldürdü soğuk kanlı ve acımasız bir biçimde. Dizide resmen gerçek Gap Dong’dan daha Gap Dong’du.

1

 

 

2

 

 

Tabii bu noktada dizinin yarısına kadar gerçek Gap Dong’un kim olabileceğine dair kuşkular uyanıp durdu. Birden fazla Gap Dong olduğu önerisi ileri sürüldü. Neredeyse en az 3 polis Gap Dong olarak tutuklandı. Her zaman olduğu gibi ben seri katilin kim olduğunu ne yazık ki tahmin etmiştim, sürpriz biri çıksaydı ( benim açımdan yani ) daha mutlu olurdum. İşte Gap Dong şüphelilerinin bir kısmı, en az 3-4 kişiden daha şüphelenildi.

30

Şu ajussi de bunlardan biriydi örneğin :

 

29

Profil Uzmanı, Maria’nın üvey babası.

18

Bu zavallı da deli keşişin babası

9

Bu adam da şüphelilerden biriydi.

11

Kızın çalıştığı hapishane kliniğindeki hastalardan biri, bu da Gap Dong şüphelisi

Şimdi bu tarz  dizileri izledikçe Kore adalet sisteminin de en az bizimki kadar aksadığına dair olan görüşüm pekişiyor. Adamlar ya zaman aşımından dışarıda, ya para yedirip çıkıyorlar. zaten zengin ve chaebol çocuğuysan kurtulman yüzde yüz gibi bir şey. İyilerin tarafında olanlar da bu nedenle açık bulmak zorunda kalıyorlar. Haa İyilerin de her zaman iyi olduğuna inanmayın, birden kötü çıkabilirler.

Deli Keşişin kafasında kanamayla katil peşinde koşması da çok inandırıcı değildi, çoktan felç olup ölmesi gerekirdi.

Dizinin romantizm oranı düşük doğal olarak, ama hep bir ne olacak, artık öpsün ya da başka bir şey olsun beklentisini tırmandırmayı başarmış. Yoon Sang Hyun’un dört dizisini izledim, yalnızca bir tanesinde ( I can hear your voice ) kızı yatağa atamadı, orada da saftirik ikinci adamdı, olur artık o kadar.

Polislerin içinde bir sürpriz de vardı : Yoon Gyun Sang. En son The time we were not in Love’da ikinci erkek olarak izlemiştim.

14

Keşiş ve baktığı ufaklık çocuklar çok tatlıydı, onların her sahnesinde ekrana yapıştım :

24

 

Screen Shot 2016-02-28 at 19.40.03

Lee Joon’u gerçekten beğendim. Yüz avantajını sanırım şimdi de Vampire Dedektif dizisinde gösterecek. İlk bölümü 27 Mart’ta yayınlanacak, işte teaser :

Bu da röp. Üç kat giyiniyor, hala üşüyormuş 🙂

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: