Öküz Başrol, Pamuk Şekeri İkinci Erkek / Easy Fortune, Happy Life

Bir Tayvan dizisine daha üstteki kara melek için başlayıp, ikinci erkek için bitirdim. Bu arada başrol kadın da Tayvan drama kraliçesi gibi bir şeymiş. Fated to Love You’nun Tayvan versiyonuyla ünlenen ve pek çok dizide rol alan, ayn bizim Jang Nara gibi çocuksu bir güzelliği olan, saf görünümlü bir kız. Kız dediğime bakmayın,  çok da küçük değil 79 doğumlu Chen Quiao En. Şu alttaki fotoğrafta 2009 yılında,  30 yaşında gözüküyor mu Allahaşkına ?

Bu dramaya başlama nedenim, tesadüfen Pinterest’te başrol oyuncusunun bir fotoğrafına rastlamam. Gördüğünüz gibi benim bir dramaya başlamam için atla deve gerekmiyor. Yalnız bu sefer fena faka bastım. Önce gördüğüm fotoğrafı koyayım.

Sonra dizi boyunca izlediğim adamın surat ifadesini paylaşayım:

Adam Kim Woo Bin gibi ejderha suratlı biraz, dizi boyunca dişlerini gösterdi, yabani hayvan gibi. Çok az gülümsedi, dolayısıyla gamze filan göremedik, ayrıca da bence iyi bir oyuncu değil. Daha çok Çin’de ünlü olan Blue Lan Ya da Blue Chen’in adı da Mavi ejderha anlamına geliyormuş. Daha çok kendisini beğenmiş, kibirli, öfkesi burnunda zengin tipleri oynarmış dizilerde.Burada da paradan başka bir şey düşünmeyen, çocukluğunda bir travma saklı ( Kaçırılmış ve dedesi kurtarmamış, ayrıca anne ve babası erkenden ölmüş ) kadınları kullanan, kalbinde sevgi olmayan bir erkeği canlandırıyor. Sonradan aşık oldu tabii, her dizide olduğu gibi ama sonuna kadar da kasıldı durdu.

İkinci erkeğe gelince dövmeli ,yüzüklü, küpeli, uzun saçlı bir tefeciyi oynuyordu. Sonra ailesinin başka olduğu da ortaya çıktı ama nasıl karizmatik, nasıl yakışıklı, o bakışlar nasıl hülyalı. Ama gözüm de ısırıyor gibi bir yerlerden. Diziyi izliyorum bu çıkınca kilitleniyorum, nerdeyse esas çocuğun bölümlerini atlatıp buna bakacağım. Kimmiş bu diye beşinci bölümde bakmayı akıl ettim. Aaa Marry me Or not’da oynayan Roy Chiu değil miymiş! Nasıl tanımadım ben bunu dedim kendi kendime. İşin tuhafı diziyi aratıyorum Tumblr’da filan başrolün bir fotoğrafı varsa Roy’un on fotoğrafı var, herkes benim gibi buna düşmüş.

 

Roy’un normal hali de şu :

Konuya gelince dağda büyükannesi , erkek kardeşi ve köpeğiyle yaşayan Geleneksel Çin Bitkileriyle tedavi yapan bir kızçe var. Bunun büyükannesi zamanında gençken başrol erkeğimizin dedesi tarafından kandırılmış. Dr olan dede – ki gençliğini de Blue Lan oynuyor, kızın gençliği de başrol kızımızca oynanıyor- kızdan bitki tariflerini çalmış ve beni bekle deyip şehre dönmüş , bir ilaç firması sahibinin kızıyla evlenmiş. Bir kızı bir oğlu olmuş. Kız yaşıyor kocası ve oğluyla, oğlu ve gelini ölmüş, geride Blue Lan , dizideki adıyla Da Feng kalmış. Dede bir gün rahatsızlanıyor, ailesi ölsün diye gözünün içine bakıyor 80  milyarlık şirket kalsın diye, ama kız tesadüfen hastanede dedeyi kurtarıyor. O arada çocuk ve spiker sevgilisi dedenin doğum günü için ender bulunan bir mantarı ele geçirmeye çalışırlarken, kızla çocuk tanışıyor, kızın evindeki mantarı kaçakçılar almaya çalışırlarken yangın çıkıyor ve kızın büyükannesi ölüyor.

Efendim suçluluk  duygusu içinde dede kızı ve kardeşini ve hatta köpekleri Anthony’i eve alıyor. Mirasımı kıza bırakacağım, kim evlenirse 80 milyarı alır diye iki torunu arasında rekabet yaratmaya çalışıyor. çalışıyor diyorum gelinlik tasarlayan küçük torun ki nedense bana Jungshin’i anımsattı, iyi çocuk rolü ile,  gay rolü yapıyor, şirket için kimse ona bulaşmasın diye,  aşk meşk de pek ipinde değil.

Bu arada ikinci erkek de kızın ne zaman başı sıkışsa ortaya çıkmaya başlıyor iyilik meleği gibi.

İki torun , hala enişte

Spiker sevgili

Ana cast

Dizinin kalanı tam bir klişe Türk dizisi. İşte kızı kandırıp, sonra aşık olmalar, ortaya çıkan fake bir kanser öyküsü, evlenme, sonra ayrılma, kıskançlıklar, acımasızlıklar, araya kaçakçılık vs gibi olaylar da sokmuşlar. Klasik Kore dizi izleyicisi ne yapar bu durumda ? Ben de onu yaptım, beğenmediğim yerleri ilerletip, Roy’un bakışlarına kilitlendim. Ama diziye vakit ayırmaya değer mi derseniz, çok daha iyi Tayvan dizileri var sanırım. Bulunca size haber veririm.

OST’tan görüntüler biraz fikir versin diye. Bu da Happy herb .

Bir de alıntı diziden :

Birlikte olmak için iki kişinin kararı gerekir, ama ayrılmak için bir kişinin kararı yeterlidir.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: