Başrollerin fark yarattığı dizi / Stranger 2

E bunu benden başka yönetmen de söylemiş. İkiliyi her izlediğinde oyunculuklarının farklı bir yönünü fark ediyormuş. Çok övmüş çok. Ben sadece şunu söyleyeyim. Senaryo incelikli kabul, ama başroller olmasa dizi öne çıkmazdı. Üstelik bu sezonda eklenen iki önemli kişi , yani Choi Moo Sung ve Jeon Hye Jin izlemekten her zaman keyif aldığım iki oyuncudur.

Şimdi efendim dizi biteli epeyce oldu da ben diziyi geç bitirdim biraz, sonra da yazamadım bir türlü. Bu pandemi içinde oğlum ve gelinim geldiler İngiltere’den. Hiç de ihtimal vermiyorduk bu yıl gelebileceklerine, sevindirik olduk tabii. Bir aydır Türkiye’deydiler, birlikte iki ailede de kalıp , sonra kendi ailelerinin yanında kaldılar. Gideli de bir hafta oldu, ev boşaldı resmen. İşte uzakta olmaları zor, ama sağlıklı, mutlu olsunlar da gerisi önemli değil diyoruz. Keşke ışınlanma icat edilse de istediğimiz zaman gelip gidebilsek. Neyse biz yine dizimize dönelim iyisi mi.

Öncelikle ilk sezon ile ilgili yazım işte şurada. Bazı ayrıntıları net hatırlamıyordum, ama dönüp de bakmadım doğrusunu isterseniz. Ama ilk sezonu hiç izlemeyenlerdenseniz, bence izleyip öyle başlayın ikinci sezona derim. Çünkü ilk sezondan kalma karakterlerin ne menem olduklarını anlamanız lazım. Başrol erkeğin ön lobundaki hasar hakkında bile laf edilmemiş ikinci sezonda. Bu adam niye bu kadar cool diyebilirsiniz. Savcı Hwang Shi Mok kırk yılın başı gülümsediğinde yobo ile ” Aaa gülümsedi !” diye mutlu olduk. Bae Doona bu sezonda uzun saçla yer aldı dizinin sonuna kadar. Ama bence yakışmıyor uzun saç hatuna. Neyse dizi sonunda kesti de gözlerim rahatladı.

Reply 1988, Nokdu Flower, Mr Sunshine, Prison Playbook gibi pek çok dizi ve filmde akılda kalıcı roller alan Choi Moo Sung burada savcımızın yetkilisi rolündeydi. Pasta’nın şefi, My Mister’in ahjussisi, Oscarlı Lee Sun Kyun ile evli olan Jeon Hye Jin ise dedektif kızımızın yetkilisiydi ve dizi baştan sona savcılar ve polisler arasındaki savaşı konu etti. Ben dördüncü bölüm müydü ne, bir bırakayım bu diziyi, tempo düşük dedim, iki hafta kadar da ara verdim. Sonra yeniden başladım, neyse dizi de hızlanmıştı.

İlk sezonun kaypak savcısı Lee Joon Hyuk bu sezonda da rol çaldı, ben çok seviyorum bu çocuğu.

Diziyi izleyince Allah ne polisin, ne savcının eline düşürsün insanı diyorsunuz. Chaebol şirketlerin de her halta karışmaları sizi sinir ediyor. Aslında biz Kore dizisi sevenler artık bu işleyişe iyice alıştık. Her şeyin altından ne çıkabileceğini biliyoruz, sürpriz olmuyor bize. Üçüncü sezon için yönetmen göz kırpmış gibi. Ama anca 2023’te filan olur bence. Meraklılarına duyurulur.

Dizi müziği işte tam şurada.

You may also like...

2 Responses

  1. Nichu says:

    Günaydın ajumma,

    Dizi yorumun için teşekkürler. Çok vaktimin olmadığı ama tekrar izlemenin aklımdan geçtiği zamanlarda yazılarını okumak çok keyifli oluyor doğrusu. Sanki bir zaman kapsülü açmış gibi mutlu oluyorum.

    Classic sahiden de klasikmiş bu arada. Sen tavsiye etmeseydin muhtemelen görsem bile daha geç izlerdim. Ama iyi ki tavsiye ettin iyi ki izledim. Güzeldi.

    2023’e kadar umarım hepimiz sağlıklı kalmayı başarabiliriz. Mutlu günler diliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: