Tepe Sersemi olmak isteyenlere / Kairos

Öncelikle dizinin adından başlayalım. Yunanca’dan gelen Kairos doğru zaman/ an , uygun zaman, fırsat anı anlamına geliyor. Zamanla ilgili iki sözcük var Yunanca’da. Bunlardan Kronos bildiğimiz kronolojik zamanı anlatıyor. Bizim dizide ise zamanlar arası iletişim var ve bu etkileşim dolayısıyla doğru zaman yakalanırsa, olaylar değiştirilebiliyor. Dizinin kahramanları bir telefon ile bir ay arayla konuşuyorlar. Olan biten kötü olayları değiştirmeye çalışıyorlar. Yani anlayacağınız konu yine fantastik. Zamanın kronolojik olmaması gerçekte ne kadar fantastik, o tartışılır tabii, ama dizi bu konu üzerine kurulmuş.

16 Bölümlük bu MBC dizisi korona olayları yüzünden süründü birazcık. Sanırım iki hafta filan tek bölüm yayınlandı, yayınlanmadığı hafta da olmuş olabilir. Biz yobo ile yine de sabırla izlemeye devam ettik. Üstte fotoğraflarını gördüğünüz iki başrolün, Shin Sung Rok ve Lee Se Young’ın hatrına. Ben Lee Se Young’ı The Gentleman of the Wolgyesu Tailor Shop‘ta beğenmiştim. Sonra Dr John’da izlemek istedim. Ji Sung’u da ne kadar sevdiğim malumunuzdur. İlk bölümlerde bir evhamım tuttu, demek hipokondrimin azdığı bir dönemmiş, diziyi bıraktım. Kızcağız sonra Memorist’te oynadı, onda da Yoo Seung Ho’dan çok hoşlanmadığım için izleyemedim.Aslında galiba I miss you‘daki Harry karakteri beni sinir etmişti çocuğun , ondan olsa gerek. Shin Sung Rok iyi oyuncudur, ama onun da son dizilerini hep diğer başroller ya da konu yüzünden izlemedimdi, kısmet bu sefereymiş.

Dizide şirketinde parlak, genç bir yönetici olan Kim Seo Jin ( Shin Sung Rok ) ki kemancı bir karısı ve minnak bir kızı vardır, kalp hastası annesi için yarı zamanlı işlerde çalışıp para biriktiren Han Ae Ri ile iletişime geçer eski bir telefon aracılığıyla. Han Ae Ri kendisinden bir ay geride yaşamaktadır. Kim Seo Jin’in kızı kaçırılmıştır, Han Ae Ri’nin de annesi gizemli bir biçimde kaybolmuştur. İkili her gün aynı saatte çok az süreyle konuşabilmekte ve az biraz da mesajlaşabilmektedirler. Geçmişi değiştirebilmek adına birlikte çalışır ikili. Ama bu çok kolay değildir. Yavaş yavaş kaçırmanın içyüzünü, ikili arasındaki bağı görürüz.

Shin Sung Rok’un evliliği de göründüğü kadar parlak değildir. Karısı rolünü Nam Gyu Ri başarıyla canlandırdı. Hala kendisine uçan tekme atmak istiyorum vallahi. Bu rolünden sonra daha iyi rolleri de oynayacağını düşünüyorum ben.

Bu da kızları, pek şekerdi.

Ahn Bo Hyun adamın şirketinde çalışandı, Ama asıl içyüzü sonradan ortaya çıktı, spoiler olmaması açısından söylemeyeyim, ama siz dizide önemli bir rol oynadığını bilin. Kendilerini Her Private Life’ın judocu üvey kardeşi ve ikinci erkeği olarak tanırsınız.

Kıza yardımcı olan arkadaşı vardı, önemli bir roldü o da. Kang Seung Yoon oynadı. Kendisi Winner grubu üyesi. İzleyenleriniz onu Prison Playbook’tan Jean Valjean rolüyle anımsayacaktır.

Şimdi dizi için niye karışık dedik. Dizinin yarısında yapılan değişikliklerle gerçeklik değişti. O noktadan sonra o kadar çok bir ileri bir geri oldu ki, “Şimdi neredeyiz, peki o niye böyle değişti, böyle olması gerekmez miydi, ama şimdi olmaz ki !” diye diye izledik , Ayrıca her bir karakter bir kaç kez öldü öldü dirildi, bu tip dizilerde olduğu gibi. Bence fazlaca sündürülmüştü. Yani 16 yerine rahat 12 bölümde de toparlanabilirdi dizi. Benim gibi bilimkurgu ve fantastik seven bir insana bile ” Ayh! İçim şişti, yeter artık !” dedirttiyse, fazladır o emin olun. Yine de oyuncular ve konu itibarıyla ilginçti. Zamanı olanlara öneririm.

You may also like...

1 Response

  1. Neva says:

    My love from the Star daki rolünde sevmediğim için bu adamın hiçbir dizisini izlemem diyordum.Ama konuyu Signale benzettigim için o ara güncel dizim de yoktu başladım.Seviyorum son bölüme kadar heyecanından bir şey kaybetmeyen dizileri.Guzel diziydi ,güzel bitti.Evet dizilerin yayınlarında aksaklık olması beni biraz soğutuyor diziden.Son üç bölümü birer kez seyrettim bu soğukluk yüzünden.Kizin Memorist dizisini çok beğendim, sürükleyici bir konusu vardı.İki günde bitirmiştim.Kairosta kızın kısa kesilmiş saçından nefret ettim ve kim bu kız hangi dizileri var diye baktım ve Memoristteki kızmış.İyide 13 bölüm tanımaz mi insan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: