İyi Polis olmak / The Good Detective

2020 yazının dizilerinden birini daha yeni izledik. Bu aralar elimde çok dizi yok. İzlediklerim de öyle meraktan Korece filan izlediğim cinsinden değil, böyle zamanlarda eski polisiye dizilerden birini seçip izliyoruz. JTBC dizisi olması bu diziyi tercihimde büyük etken oldu. JTBC polisiyeleri beni genelde hayal kırıklığına uğratmıyor çünkü.

Dizi 16 bölümlük. Başrollerinde Son Hyun Joo ve Jang Seung Jo oynuyorlar. Bir yaşlı genç polis partnerliği. Incheon bölgesinde bulunan bir karakoldaki polislerin daha önce bir güzel sanatlar fakültesi öğrencisi ve polisi öldürmekten idama mahkum edilmiş kuryeyi aklama çabaları konu edilmiş. Tabii ki her şey bu kadar basit değil. Bölümler ilerledikçe işin içine kimlerin girdiğini, olayların nasıl geliştiğini görüyoruz. Hemen hemen her Kore Polisiye dizisinde olduğu gibi chaeboller, politikacılar, şerefsiz savcı ve polisler, gazeteciler dürüst olanlara karşı savaşıyor.

Son Hyun Joo pek çok filmde ve genellikle polisiye dizilerde izlediğimiz bir oyuncu. Pek çok da ödülü var. Jang Seun Jo ise Familiar Wife , Encounter‘da izlediğim bir oyuncu. Encounter’da Song Hye Kyo’nun eski kocasını oynuyordu. Familiar Wife da ise ikinci erkekti. Şarkıcı Lina ile evli. Bu dizide çocukluk travması olan,mirasyedi, zengin polisi oynuyordu. Dizinin bir yerinde birisi “Bu kadar yakışıklı polis olur mu?” diye soruyordu, e bence haklıydı.

Dizinin gazetecisi Lee Elijah’ı ise en son Ms Hammurabi ve Chief of Staff’ta izledim.Burada da güçlü bir kadın karakterdi. Genç polis ile aralarında çekim olduysa da bu sezonda açıktan açığa bir aşk olmadı. İkinci sezon geçenlerde onaylandı,ama Lee Elijah da oynayacak mı, henüz bilmiyoruz.

Dizinin önemli karakterlerinden birini Oh Jung Se oynadı. Genç polisin kuzeni ve zengin bir medya patronunu canlandırdı. Karanlık taraftan biriydi. Bu adamın şimdiye kadar düzgün birini oynadığını da görmedim zaten.

Gazeteci kızın patronunu da Ji Seung Hyun oynadı. Onu Search WWW’daki rolüyle anımsıyorum. Lee Sun Gyun’un karısı Jeon Hye Jin ile karı koca rolü oynamışlardı. Aralarındaki çekim çok hoşuma gitmişti.

Dizinin iki önemli kadın karakterleri de aşağıdakiler, biri masumken hapse atılan adamın kızı, diğeri de sinir olduğum polis karakter.

Diziyi polisiye sevenlere rahatlıkla önerebilirim. Senaryo aksamıyor, sıkmadan, heyecan dozu düşmeden izleyebiliyorsunuz. İkinci sezonun da onayı alınmış ve partner polisler onaylamışlar. Yani diziyi beğenenler heyecanla bekleme moduna geçebilirler. Bir de bu genç polis harcanıyor bence , ne güzel romantik komedilerde oynayabilir, evli olmasında da sorun yok. Ji Sung, Ji Jin Hee, Yoo Ji Tae de evli romantik dizilerini ayıla bayıla izliyoruz, di mi ama.

Diziden müzik şurada.

You may also like...

4 Responses

  1. Nejla says:

    Vicenzo,Mouse dizilerini tavsiye edebilirim.Mouse da çok şaşırdım diyemem ama yine de tempolu gidiyor.Song Joong Ki seviyorsanız mizahla harmanlanmış dizisi de güzel.

    • Deli Ajumma says:

      Teşekkürler, Vincenzo’ya başladım beğenmedim. Joong Ki’yi sevmeme rağmen. Mouse dizisi senaryosu için de çok kötü diyorlar,o yüzden izlemeyi düşünmüyorum.

  2. Pekara says:

    Merhaba,
    Yazınızı keyifle okudum. Diziyi merak ettim açıkçası,izlemeye çalışacağım. Emeğinize sağlık 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: