Halkın oyu karizmatik olana / The Devil Judge

Valla benim oyum da karizmatik iki beye. Distopik bir evrende geçen dizi ve filmleri pek sevdiğim doğrudur, ama oyuncular Ji Sung ve Jin Young olmasaydı bu diziyi izler miydim, daha doğrusu başladıktan sonra bitirir miydim, bak orası şüpheli.

Bu dizi çok süründü elimizde. Eşimle birlkte izlememiz bir nedeni. Onun işi olup izleyemeyince, ben de onunla birlikte izleyeyim diye bekleyince, uzuyor. İkinci neden, aslında benim de işim vardı. İki tane çocuk romanı var elimde yazdığım, çizimlerini de kendim yapıyorum, o yüzden çok meşgulüm. Bu yıl bitmeden elimde çıksınlar istiyorum, o yüzden eskisi kadar dizi izleyemiyorum.

Şu üstteki fotoğrafı görüyor musunuz ? Ben gördüğümde “ Hop, ne oluyoruz yahu ??” dedim. Dizi boyunca bu bromans dizide sürdü gitti. Dizinin iki kadın oyuncusu ve bromans bu bromanstan daha etkisizdi bence.

Kim Min Jung ve Ji Sung’un başrolleri paylaştığı ilk dizi değil bu. Yıllar önce doktorlu bir dizide birlikte oynamışlar. New Heart. Ben izleyip çok sevmiştim. Demode tipleri ve giysilerine rağmen.

Jin Young’ın dizideki partneri ise Park Gyu Young . Ben daha önce bir kaç dizide izlemiştim. Şimdi Kim Min Jae ile Dali and Cocky Prince adlı dizisi başladı. Başrol orada da. Dali and Gamjatang dizinin diğer adı. Ben henüz diziye bakmadım, sadece IG’da bir videosunu gördüm, Kim Min Jae banyo yaparken ( fan servisi ) elektrik gidiyor, bu havluyla düşen kızı aramaya gidiyor, sonu da hepimizin malumudur, Asya dizisi klişeleri işte.

Şimdi diziyi Ms Hammurabi yazarı yazmış. O yüzden hukuk ve hak arama üzerine gerçekten düşündürücü bir dizi. Ama dizinin ayakları diğer basit konularda yere basıyor mu? Pek sanmıyorum. Her zaman söylediğim gibi bilimkurgu ve fantastik dizi ve filmlerin de inandırıcılığı vardır ve izleyicisini inandırması gerekir. Yani bu zaten bilimkurgu, fantastik ya da distopik her şey olabilir diyemezsiniz. Karakter zaman yolculuğu yapabilir , ama kalabalık düşman bir grubun içinde bir silahla kolaylıkla vurulabilecekken, mal gibi ayakta kalıp, sadece kafasına bir yaş yiyemez örneğin, anlatabildim mi ?

Konuya gelince distopik Kore evreninde bir uygulama ile halkla bütünleşen mahkemeler TV’den naklen yayınlanıyor, halk oylama yaparak suçluların suçlu olup olmadığına karar veriyordur. Mahkemenin baş yargıcı Ji Sung. O uzun cübbesiyle Shin Se Gi kadar karizmatik olmasa da yine karizmatik, çocukluğu travmatik geçmiş, herkes tarafından itilince şeytani bir adam olmuş. Yardımcısı Jin Young profesörü tarafından yargıcın yanına özellikle gönderilmiş. Siyah ve beyazın beyaz , Yin Yang’ın Yang tarafı.

Kim Min Jung eskiden Ji Sung’un evinde hizmetçiymiş. O da şeytani bir kadını oynuyor. Hızlı ve şeytani bir yükselişle bir vakfın yönetiminde söz sahibi olmuş. Küçük beyine hala aşık. Alavere dalavere ile ülkeyi yöneten başkan ve avanesi ile işbirliği yapıyor.

Dizinin sonrası tepedeki muktedirlerin yolsuzlukları, onlarla mücadele eden yargıçlar ve birbirleriyle çekişmelerini içeriyor. Olaylar, geçmişe bağlanan travmalar, her zaman olduğu gibi distopik bir evren gösteriyormuş gibi yapılarak normal Kore yolsuzluklarına ışık tutulması ve insanların hak hukuk, yargı konularında düşünmesini sağlanması amaçlanmış. Aslında bu durum hemen hemen her ülke için aynı bence. Ama her ülkede mazlumun hakkını araması ve alması derece derece farklı. Pek çok ülkede zalim zalimliğine devam ediyor, mazlum ezildiğiyle kalıyor.

Dizi durağan değil, hareketli, yani sıkılmazsınız. Ben Ji Sung’tan çok Jin Young için izledim. Bu çocuğu giderek daha çok seviyorum. Dizilerini de kaçırmamaya çalışıyorum. Ji Sung’u da özlemişim o başka. Ama iki çocuklu olmasına rağmen taş gibi bir baba olarak bu karizmasını polisiye dizilerde harcamasına karşıyım. Lee Bo Young yenge mi engelliyor , kendisi mi kraldan çok kralcı bilemiyorum, hatun çatır çatır romantik dizilerde oynuyor çünkü. Bi sal kocanı da romantik güzel bir dizide görelim kızım, romantik dizilere çok yakışıyor çünkü.

Dediğim gibi suç ve ceza felsefesiyle ilgiliyseniz diziyi beğenirsiniz, ama benim gibi bazı olayların gerçekçiliğine takılırsanız, sinek küçüktür mide bulandırır hesabı, rahatsız olabilirsiniz. Yine de Ji Sung, Jin Young ve Kim Min Jung’un karşılıklı paslaşmaları görsel bir şölendi benim için. Üç oyuncunun hayranları kaçırmamalı.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: