İyi bir dizi nasıl olur 2 / Romantic Doctor Teacher Kim

Doktorlu dizileri sevdiğimi daha önce söylemiştim. Eski dizilerin bir kaçı hariç Kore Doktorlu dizilerinin çoğunu izledim. Bazılarını yazmıştım da önceden. Doctor Crush, Beautiful Mind, Brain,New Heart gibi. Güney Kore’de de çok rating alan, biz Kore Dizisi Severlerin çoğunun da severek izlediği Romantic Doctor, Teacher Kim taze bitti. İyi bir diziydi, özleyeceğiz düşüncesi bırakarak hem de. Dizi SBS’nin 20+1 bölümlük Pazartesi Salı dizisiydi.

İyi bir dizi nasıl olurun ön koşullarından biri senaristinin iyi olması bence. Dizinin senaristi Kang Eun Kyung Where Stars Land, Gu Family Book ve Dal Ja’s Spring, Hotelier gibi  dizilerin de yazarı. Bir doktor dizisi olarak tıbbi olaylarla, romantizmi olması gerektiği gibi kararınca işleyerek diziyi izlenir kılmış. Konunun yabancısı olan izleyici eğer tıbbi yan ağır olursa diziyi bırakabiliyor. Ana hikayenin yanı sıra yan öykülerin iyi işlenmesi ve bu öykülerde oynayanların iyi seçilmesi de bu dizinin avantajıydı. Temalı dizilerde ( Avukat, doktor dizileri gibi) Yan öyküler çok önemlidir çünkü.

Tabii dizi oyuncuları ve oyunculukları da önemli. Başrol oyuncuları belirlendiğinde Han Suk Kyu yani esas Romantik doktor, Kim Sabu rolünü oynayan oyuncuyu bir dizide izlememiştim.  Bu onu ilk izleyişim oldu. Ama Yoo Yeon Suk ve Seo Hyun Jin önceki dizilerinden favori oyuncularımdı, o yüzden dizi daha başlamadan izleme isteğim coşmuştu. Yoo Yeon Suk’un Warm and Cozy ve Reply 1994 dizileriyle Perfect Proposal ve The Beauty Inside ile Mood of the Day filmlerini önceden yazmıştım. Gösteri dünyasına bir kız grubuyla başlayan ( M.I.L.K)  Seo Hyun Jin ise daha önce Another Oh Hae Young ile gönlümü çalmıştı zaten.

Han Suk Kyu başrol olduğuna göre vardır bu adamda bir şeyler diye hemen netten araştırdım. Kendileri 19964 doğumlu, aslında benim daha önce farketmeden The Berlin File isimli filmde izlediğim , her iyi oyucunun profilinde olduğu gibi filmleri dizilerinden çok bir iyi oyuncu çıktı. İzledikçe ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu, sevimliliğini, dizide adam gibi adamlığı, doktor gibi doktorluğunu gördük.

Dizi ilk başladığında ateşli bir öpüşmeyle açıldı neredeyse, klasik Kore Dizilerinde bildiğiniz gibi öpüşmeler 9 bilemedim 10. bölümde olur eğer dizi 16 bölümse. O yüzden beklentimiz iyice yükseldi.

Senden hoşlanıyorum sunbae 🙂

Seninle çıkmak istiyorum.

Seninle yatmak istiyorum.

Bunu koymasam olmazdı, çok gülmüştüm gördüğümde.

Daha ilk bölümden seninle yatmak istiyorum ( Sleep with uyumak değil sevişmek anlamına gelir arkadaşlar, inatla uyuyacaklar demeyin ) diyen bir başrol oyuncuya çok sık rastlamıyoruz açıkcası. Ama çocuğun dürüstlüğü ve açıklığı benim hoşuma gitti. Dizi bitene kadar da bu istikrarından vazgeçmedi sağ olsun.

Ama dizi umduğumuz gibi ateşli sahnelerle dolmadı, sonra hayat aktı, herkes bir yana savruldu, sonra tekrar karşılaştılar ve öğrenme aşamasına geçtiler. Kimden mi Kim Sabudan tabii ki.

Yaşadığı tatsız olaylardan sonra kıyıda köşede kalmış bir hastanede inzivaya çekilmiş, hastaların hayatını kurtarmaktan başka bir amacı olmayan Kim Sabu hem başrol oyuncularımıza gerçekte doktorluğun ne olduğunu gösterecek, hem de onlarla birlikte öğrenerek hayatını mahveden olaylara karşı gelmeyi başaracaktır. Dizide Doldam hastanesinin müdürü, hemşiresi, hastabakıcıları, dizinin kötü adamı başhekimin oğlu- ki sonra o da Kim’in öğrencisi olur, ön plana çıkarlar. Babası gibi karanlık tarafa geçmeyen genç doktor Do In Bum ( Yang Se Jong ) da gönüllerimizde yer edindi. Kendisini bundan sonra tarihi bir dizide izleyeceğiz. Saimdang Light’s Diary .

Baş Hemşire rolündeki oyuncuyu pek çok diziden tanıyoruz. Jin Kyung . En son Woman with a Suitcase dizisinde avukat rolüyle izlemiştim kendisini.

Dizimizin kötü adamı başhekim, sonuna kadar karanlık tarafta kaldı :

Onun yardakçısı Genel Cerrah demeye bin şahit isteyen uğursuz da sinir bozucu halleriyle iyi oyuncu olduğunun ipuçlarını verdi .

Hastanenin sahibi ve dizide önemli kalp ameliyatıyla epeyce yer alan kumarhane sahibi :

Doldam Hastanesinin yönetici müdürleri, anestezi uzmanı, hastabakıcısı, genç doktoru :

Doldam Hastane Yöneticisi

Ortadaki komik adam müdür, eşim onu çok komik buldu 🙂

Kim Sabu geri zekalı doktorla uğraşıyor yine 🙂

Anestezi uzmanı doktorumuz aynı zamanda yemek de yapıyordu 🙂

Hastaneye hasta olarak geldi sonradan doktor çıktı bu kızçe 🙂

Başhekimin hastanesinin doktorları kusur bulmak için ameliyat izlemeye gelmişler 🙂

Ameliyat sahneleri benim hep en şaşırdıklarımın başında geliyor. O organları araba tamir eder gibi çıkarıp çıkarıp sokuşturmuyorlar mı, aklım çıkıyor. Bu diziyi de eşimle izledik. En son Kore’ye gittiğimizde bir sağlık sorunu yüzünden eşim hastaneye yatıp ameliyat olmak zorunda kalmıştı. Yani en az 3 günümüz hastanede geçti. O yüzden artık hastaneleri biraz olsun yakından tanıyorum. Bu dizileri izledikçe eşim ben bunları izleseydim, asla ameliyat filan olmazdım diyor. Aslında doktorlar çok iyi iş çıkardılar, bunu buradaki doktorlar da onayladı. Tıp alanında çok iyiler. Her laparoskopik cerrahi sahnesinde bizim hastane maceramız aklımıza geldi.

Dizideki romantizm ağır ilerlemekle birlikte tatmin edici sonuca ulaştı. Çiftimiz çok sevimli olduğundan fazlasını da beklemedik zaten.

Kızımız çocuğu iyice kabullendikten sonra çocuk hastanenin her yerinde sevgi kelebeği gibi seni seviyorumlara başladı :

Bir de çocuğun annesinin yanında sarhoş sarhoş kıza ayılıp bayılma sahnesi vardı ki hala gözlerimin önünde :

Kız anneyi görünce hazırola geçtiydi :

Kim Sabu zor zamanlar geçirdi, ama yılmadı başarılı oldu.

Dizide başarılı olmasının ödülünü de aldı :

Ekip

Selfie

Dizi doktor dizisi olunca romantizm içeren sahneler de değişiyor. Brain ve bu dizide neredeyse aynı olan bir sahne vardı, tabii dikkatimden kaçmadı. Dikiş sahnesi, düğüm nasıl atılır, terzi gibiler mübarek :

Diziye konuk olanlardan ikisi ilgimi çekti hemen, biri Chansung , 2 PM’den ;

Diğeri de özel bölümde Kim Sabu’nun eski aşkı olarak gözüktü, zaten önceden de iki filmde birlikte oynamışlar, Signal’in başrol oyuncusu Kim Hye Soo :

Dizi 20 bölümdü, ama bir özel bölümle eskiye dair ilişkileri irdelediler. Herkesin başlangıçta nasıl tanıştığını anlamış olduk. Dizinin tadı damağımızda kaldı, keşke ikinci bir sezon olsaydı.

Dizinin müziklerinden örnekler için şu linke bakabilirsiniz.

You may also like...

1 Response

  1. Deli Ajumma says:

    Bir üçüncü sezon olursa, izleriz 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: