Mucizelere inananlardan mısınız ? / The Miracle that We Met

Artık bir diziyi izlemem için o dizide Ra Mi Ran’ın olması yetiyor. Kore’nin Perran Kutman’ı mübarek. Onun kadrosunda yer aldığı hiç bir film ya da dizi beni hayal kırıklığına uğratmadı. Bu diziye de onun için başladım. Ama diğer başrol oyuncularının iyi oyunu da sonunu getirmeme neden oldu. Dizi Kore’de de çok iyi rating aldı.

Dizi 18 bölüm olarak KBS2 kanalında oynadı. Yönetmeni Winter Sonata, Bad Guy, Strong Woman Do Bong Soon dizilerinin yönetmeni, senaristi ise Beloved Eun Dong, Strong Woman Do Bong Soon, The Lady In Dignity dizilerinin yazarı. Her ne kadar  dizinin sonunu çok inandırıcı kılamadıysa da dizinin konusu da inanılır gibi değildi zaten.

Dizi her ikisi de aynı gü doğmuş, aynı ada sahip iki erkeğin yolunun kesişmesi ve işlerin de o noktada arap saçına dönmesiyle ilgili nasıl mı ? Anlatalım hemen. Her ikisi de evli bu iki erkeğin görece daha yakışıklı ve elit olanı bankacı Song Hyun Cheol ilik gibi bir kadınla evli ve fakat bu şansından bihaber huysuz, aksi, ama çok zeki ve işini de çok iyi yapan bir namcadır. Çiftin büyüğü erkek, küçüğü kız iki çocukları vardır. Adamın kadını şubedeki bir çalışanla ve başka  kadınlarla da aldatması nedeniyle boşanmanın eşiğindedirler. Karısı çalışıp ekonomik özgürlüğünü elde ederek, boşanma davası açmayı hedeflemektedir. Adam çocuklarına da köpek muamelesi yapmaktadır. Bu rolü Kim Myung Min oynar. Ben bu ahjussiyi daha önce hiç bir dizide izlememişim. Karısını ise Kim Hyun Joo oynuyor. Ben şimdiye kadar onun da başrol olduğu dizileri izlememişim.

 

İkinci çiftimizin erkeği ise Çin yemekleri yapan bir aşçıdır. Ra Mi Ran ile evlidir. Lokantada birlikte çalışırlar.  Onların da ilk çiftin oğluyla yaşıt bir kızları vardır. Ayrıca bu Song Hyun Cheol’un babası onlarla birlikte yaşar.

Aşçımız devraldığı lokantayı açabilmek için bankaya kredi çekmeye gider, ama kendi adına alınmış bir kredinin varlığından haberdar olur.  Anlaşılan bankada müşteriler adına kredi çeken bir grup bulunmaktadır. Bundan sonra büyük bir  trafik kazasına şahit oluruz. Her iki Song Hyun Cheol’ün de içinde bulunduğu. Önce bankacı ölür, aşçı sağlam gibidir, ama adlardan dolayı ölüm meleğinin yaptığı bir hata sonucu aşçı da ölür ve bedeni yakılır. Sonrasında aşçının ruhu bankacının bedeninde canlanır.

Bu noktada diziye yakışıklılık, sevimlilik ve karizma kontenjanından Exo grubundan Kai, Kim Jong In giriyor Ato adıyla.

Bir idol olarak Kim Jong In’in oyunculuğu tabii ki bir Siwan, bir Yoochun gibi değil ama olsun, o da ortada dolaşsın, gözümüzü gönlümüzü açsın. Hakikaten meleksi bir saflığı da var görünüşünün. Yazık,  bu dizi çekim sürecinde çocuk babasını da kaybetti, içim acıdı.

Bundan sonra aşçımız evine geri dönmek isterse de başlangıçta kimseyi inandıramaz. Bankacı olarak yaşarken uyumlu ve sevgi dolu karakteri bankacının karısının kendisine aşık olmasına,  çocukların onu sevmesine neden olur. BU arada kendi ailesi de o bedende kendi babalarının yaşadığını anlarlar. Ama olmayacak bir şey daha olur ve beyin bankacının anılarını taşımakta olduğundan onları da anımsar, bu işleri daha da karıştırır. Bir taraftan bankada süregelen işler her iki erkeğin de ölümünün kaza olmadığını anlamamıza neden olur. Adam bu işin de peşini kovalamaya karar verir.

Pijamalarla gerçek evine koşmuş, ama karısı süpürgeyle kovalıyor.

Bu noktada her iki ailenin kızı ve oğlunun çok yi rol yaptığını geleceğin iyi iki oyuncuları olacağın söyleyebilirim. Kız geleceğin Ra Mi Ran’ı gibi. Kim Hwan Hee’yi  daha önceOn the Way to The Airport‘ta Kim Ha Neul’ın kızı olarak izlemiştim.

Seo Dong Hyun da bankacının oğlunu oynadı. Onu da çok başarılı buldum.

Dizide bankacının çocukluk arkadaşını oynayan ahjussiyi de çok seviyorum ben. Pek çok dizide izlemişizdir Choi Byung Mo’yu. Avengers Social Club‘ta da önemli bir rolü vardı.

Bu dizinin bir şansı da bankacının annesi ve kız kardeşini, aşçının babasını, banka çalışanlarını oynayan oyuncuların deneyimli iyi oyuncular olmasıydı. O yüzden yan konuları da zevkle izledim ben.

Bu diziyi de eşimle birlikte izledim.Ama bir noktada farklı düşündük. Aşçı bankacının bedenine girdiğinde çok sevdiği karısı – ki bence çok sevmiyormuş- yerine bankacının karısına aşık oldu. Ben bu olayı çok sevimsiz buldum. Eşim ise orada güzel kadın dururken tabii ki Ra Mi Ran’a gitmez dedi. Hatta bu konuda markette kaybettiği karılarını arayan iki erkeğin fıkrasını anımsattı. Şimdi burada yazmam yakışıksız kaçacak, bilenler anlamıştır.

Bankacımızın da kendisine göre bir karizması vardı tabii, ama bir Hyun Bin, bir Jo In Sung, bir Ji Jin Hee  kalibresinde yakışıklılığı yok. Bir de alışıldık erkek başrollerden bir oynasaymış herhalde kadınlar adamı ortasından ikiye ayıracaklarmış dedim kendi kendime. Yalnız başrol ahjussimiz gerçekten iyi oyuncu, bir mimik, bir tavır  değişikliğiyle hem aşçının, hem bankacının duygu durumunu yansıttı. İyi oyunculuk oldu mu, senaryo bir noktada sapıtsa da, ya da size saçma gelse de o dizi izlenebiliyor, iyi oyuncu, iyi oyu hatırına.  Fantastik dizilerde saçmalama katsayısı da yükseliyor ister istemez, zor iş yani senaryoyu toparlamak.

Bu dizi de iyi oyuncuları, klişeden uzak yapısıyla  benim beğendiğim bir dizi oldu. Daha önce izlemediğim oyuncuları tanımam açısından da bir artısı vardı. Size de gönül rahatlığıyla önerebilirim.

Cosıng Saca idol olunca La la Land’ten sahneler de görebiliyorsunuz dizide.

Dizi müzikleri de dinlenilesi. Örnek 

Bir örnek daha ve

bir tane daha. Kalanını siz internetten bulursunuz 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: