Ben Sana Hayran, Sen Cama Tırman / İki Çin Kampüs Dizisi

Ciddi bir dizi izleyemeyecek kadar kafam doluysa hemen Çin Kampüs dizisi maratonuna başlıyorum ben, belki biliyorsunuzdur. Böyle beğenmediğim yerlerini atlata zıplata iki genç üniversitelinin birbirine aşık olma sürecini izliyorum. Bu da Çin dizilerinde genellikle serinin son iki bölümüne kadar sürüyor. Son iki üç bölümde de ya evleniyorlar, ya da dizi boyunca bir kez yanaktan öpülmüş olan kız dudaktan öpülüyor.Aşık olma sürecini de bilahare anlatacağım.

İzlediğim diziler yine Netflix’ten. Ama İngilizce altyazılı. Netflix nedense Çin dizilerini Türkçe’ye çevirmiyor, öylece bırakıyor. Galiba bir tek Meteor Garden’ı çevirmişti.

Neyse ilk izlediğim dizi Put your head on my shoulder adını taşıyordu. 2019 yapımı dizi 24 bölüm. Başrollerinde Fair Xing ve Lin yi oynuyorlar. İkinci erkek ise Daddi Tang. Bence bu üçü yeter. Kızın ve çocuğun arkadaşları var, nasılsa anca başrollerin adı aklımızda kalacak, ya da çok beğenmediysek kalmayacak bile.

Çocuk tipik nerd, ileri zeka, ama duygusal zekada gerilik var. Sıradan insanların beklentilerini anlayamıyor filan. Aşkını itiraf etmek için bir dolu sadece kendinin anlayacağı bilimsel açıklamalar içeren şeyler yaptı mesela, sonra da kızın nasıl olup da onun aşık olduğunu anlayamadığını anlayamadı 🙂 Boy uzun doğal olarak, kız da kısa. Bu klişe olmazsa olmuyor diziler, özellikle okul dizilerinde.

Kız önce kankasına aşıktı. Çocukta da tık yok. Kızın yardıma ihtiyacı olduğu durumlarda hep çocuğun oda arkadaşı olarak bu nerd çocuk gitti. Sonra aşık oldu tabii kıza. Bu arada kızla çocuğun annesi arkadaşlarmış, aynı evde kalmaya başladılar. Ateşle barut aynı evde olur mu ? Olmaz. Ama bu Çin dizilerinde patlama geç gerçekleşiyor. Öyle kıskanmalar bir şeyler. İki tarafa da aşık olan başka gençler oluyor mutlaka. Biri tam açılacak bir şey çıkıyor olmuyor. Bu arada okul sürecini izliyoruz. Burada çocuk fizikçiydi, onun kendi gibi profesörü ve arkadaşlarını izledik. Kız muhasebe okumuş, ama reklamcılık konusunda uzmanlaşmak istiyor, onun da iş olayları devreye girdi. Her iki tarafın anne ve babasını izledik.

İkinci erkek ve onun kız arkadaşıyla olan bölümler de epeyce yer tutuyordu, bir süre sonra onlar da ikinci çift gibi oldular, ama ben oraları hep atlattım itiraf edeyim. Esas çift daha çok ilgimi çekti.Öyle atlatmalar olunca da dizi çabuk bitiyor 🙂

İkinci dizinin adı ise A Little Thing Called First Love . Bu dizinin aslı bir Tayland filmi , 2010 yılında çekilmiş olan Crazy Little Thing Called Love. Bir ara onu da izlemeyi istiyorum, başrollerinde Mario Maurer ve Baifern Pimchanok Luevisadpaibul oynuyorlarmış. Bunların Tai soyadları da beni benden alıyor, buraya not düşeyim. Neyse bizim dizimizin başrollerinde ise Lai Kuan Lin ve Angel Zhao oynuyor. Yine ikinci çocuk ya da ikinci çift erkek başrolü Wang Run Ze ve onun partneri de Chai Wei. Bu ikinci dizi 36 bölüm.

Bu çiftimiz lisede tanışıyorlar. Çocuk kızdan bir sınıf üstte. Kız çirkin ördek yavrusu. Çocuk yakışıklı ve zeki. Sonra mimarlık okudu. Çocuk kıza matematik çalıştırıyor. Kız moda okumak istiyor. Çocukla aynı bölümü kazanıp, sonra bölüm değiştirdi. O arada kız kuğuya dönüşmediyse de yüzüne bakılır hale geldi. Gerçi bence öncesinde de çok sevimliydi. Çocuk da sevmişti.


Çocuğun üvey kardeşi ve huysuz çocuk kıza aşık olduysa da sonradan çocukluk arkadaşı olduğu çocuğun kuzenine meyletti. Onların ilişkisi de izlemeye değerdi.

Aslında çocuğun kankasının ilişkisi de ele alındı. O çocuk da çok sevimliydi.

Bir dördüncü çift bile vardı, sahneleri az olsa da.

Bu dizide çocuğun travmaları, gençlerin birbirine nasıl yardımcı olduğu, okul hayatları, aşk meşk durumları anlatıldı. Çocuk böyle uzuuuun uzuuun kıza baktı. Kız da uzuuun uzuuuun çocuğa baktı. 24. bölümde bile hala kız gömlek dikiyor, çocuk proje çiziyordu, ben artık öehhh dedim.

Neyse işte sonlara doğru gereksiz bir ayrılma oldu Kore dizileri tarzı. Ama dizi tabii ki mutlu sonla bitti. Yalnız bunun sonu ilk dizideki kadar tatmin edici değildi.

İşte laylaylom iki dizi izleyip kafanızı boşaltmak isterseniz öneririm. Öyle fazlaca beklentiniz olmasın ama.

You may also like...

13 Responses

  1. Kiperg says:

    Merhaba ajummacım, bu ara ben de hem uzun hem de sıkıcı dizilere katlanamadığım için eski sevdiğim dizilere dadandım, Buffy the vampire slayer, Angel, vs, gibi dizilerle vakit öldürüyorum. Tavsiyelerine hezaman açık olduğum için bu dizilere de şans vereceğim ve sürpriiizz.. Bu iki dizinin de tercümesini buldum, Asyadizileri.net’te , oradan indireek yada madem atlamak gerekiyor, oradan seyrederek çin dünyasını da keşfedebilirim.. Çok teşekkürler, biliyorsun yorumlarının hastasıyım.Sevgiler.

    • Deli Ajumma says:

      A iyi oldu haber verdiğin, izleyicilerden Türkçe altyazılı arayanlar da böylece ulaşabilirler, iyi seyirler.

  2. Betül says:

    Iyi günler ablacım.. paylaşimlarini ilgiyle okuyorum fakat Çin devletinin Doğu Türkistan lı soydaş kardeşlerimize yaptıkları soykırım ve zulüme bizler de sesimizi duyuralım. Gerek onlarin ticari ürünlerini almayarak gerekse dizi ve filmlerini izlemeyerek.. her yerden sesimizi duyuralım. Cünkü kim bir zulme sesini çikarmazsa ona ortak olmus gibidir..

  3. kimwoo says:

    çin dizilerini ben de çok seviyorum, 10 yıllık kore dizisi izleyicisiyim ancak son 3 yıldır artık kore dizileri eski tadını vermiyor ben de diğer ülkeleri izlemeye başladım, bloğundaki tavsiyeleri çok beğendim. Yazmaya devam et keşiflerini lütfen <3

  4. Damla says:

    İlk diziyi şimdi bitirdim ağzım kulaklarımda izledim tavsiye ederim. Ve ajumma senin tavsiyenle diziyi fark etmiştim teşekkürler ??

  5. zeay says:

    ikinci dizideki başroller daha reşit olmadığı için pek romantik sahneler yoktu bu açıdan pek sevmedim ama ikisi de çok tatlıydı

  6. Eyzün says:

    Selamlar ajumma, Arsenal Military Academy’yi izkerken yapılan yorumları araştırdığım bir ara senin de yazdığın yorumu gördüm ve bir kaç yazına daha dadandım. Sırf şunu söylemek için geldim ki “Bit pazarına nur yağdıran” tarzında araya sıkıştırdığın deyimlerine çok güldüm. Yazılarında biraz daha dolanıp güleceğim 😂🌸

  7. melek says:

    Youtube WeTV Turkish Kanalında Çok iyi çin dizi çevirileri var. İzledin mi bilmiyorum ama Dating in the kitchen gerçekten harika bir dizi ve çeviride çok iyi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: