Ah Şu Anlaşmalı Evlilikler / Drunken To Love You

 

 

 

 

İster Kore, ister Tayvan, isterse de Japon dizisi olsun, anlaşmalı evlilik dizisi klişeleri hep aynı ve ben bu konuyu seviyorum. Şimdiye kadar izleyip yazdığım, ya da yazmadan izlediğim, izlemeyip anlaşmalı evlilik konusuna sahip olduğunu bildiğim pek çok dizi oldu. Hatta şu anda elimde izlenmeyi bekleyen iki anlaşmalı evlilik dizisi var.Şimdi önce 2011 yapımı dizimizden söz edelim, sonra da anlaşmalı evlilik dizilerinden.

Dizimizin kadın başrolünü daha önce Devil Beside You dizisinde izlemiştim. Rainie Yang, pek tatlı bir kız. Şu aralar çoğumuzun izlediği Meteor Garden 2018’in ilk yapımında ( 2001 ) esas kızın en iyi arkadaşını oynamış. Tabii yine şarkıcı, oyuncu, TV sunucusu. Tek bir şeyle uğraşsalar olmuyor malum. Şimdi bakınca gördüm ben bu kızın Why Why Why love dizisine de başlamıştım da, araya Kore dizileri girmişti yarım bırakmıştım ki o da Mike He ile oynadığı bir diziydi. Bu ikiliyi yakıştıran yalnız ben değilim demek ki. Şu anda da kendilerinin yine bir başka anlaşmalı evlilik dizisini indiriyorum,  Sunny Happiness.

 

Erkek başrolü ise ilk kez izledim ve doğal oyunculuğuna hayran kaldım. Aslında beyimiz Joseph Chang  her an bir yerlerde rastlayacağımız sıradan genç bir erkek gibi gözüküyor. Ama oynamaya başlayınca erkeksi çekiciliğini ve sevimliliğini görebiliyorsunuz. Yine de ulaşılamaz gözükmemesi bence en büyük avantajı.

İkilinin kimyası çok tutmuştu bence. Her ikisinde de sevimli bir yan var. Diziye başladıklarında her ikisinin de başka sevgilileri vardı. Kız pilot olan sevgilisinden evlenme teklifi bekliyordu. Çocuk da ünlü bir oyuncu olduğu için ilişkilerini gizli yaşadıkları kız arkadaşına evlenme teklif etmek üzereydi.   Her şey yolunda gibi gözüküyordu. Bu arada kızın bir otelde müdür olduğunu, çocukken annesinin kendisini terkettiğini , yuvada büyüdüğünü, en büyük hayalinin bir lokanta açmak olduğunu- çünkü yaşadığı duygusal travmalardan sonra en çok sevdiği şey yemek yemek olduğunu –  çocuğun da ünlü ve başarılı bir mimar olduğunu, ama hayırsız annesi yüzünden çocukluğunun kötü geçtiğini ekleyelim.

İşte efendim ne olduysa oldu, çocuk yeni bir film teklifi alan sevgilisince reddedildi ( Çocuk kızın işi bırakmasını istiyordu ) Kızın pilot sevgilisi de birden başka bir kadının ona daha çok ihtiyacı olduğunu söyleyerek onu terketti. ( Kadın hamileymiş tabiiki de ) Bu ikilide birlikte içmeye başlayıp, sarhoş oldular, ve uyandıklarında kendilerini evlenmiş buldular. Sonra hemen boşanalım dedilerse de çocuğun ve sevgilisinin peşindeki paparazziler yüzünden 3 aylık bir anlaşmalı evliliğe girdiler. Kız 3 ay sonunda lokantasını açabilecek parayı alacaktı çocuktan.

Çocuğun sevgilisi ve anlaşmalı eş

Kızın hayırsız sevgilisi

Sonra mı sonrası iyilik güzellik. Bu tip dizilerde ne olursa o tabii ki.Bir kere zaten kendi sevgilileri olduğu için bir süre onların ardından ağlanmakla ve peşinden gitmekle geçti dizi. Sonra kaçınılmaz bir biçimde aynı evde de yaşadıklarından birbirlerini farkettiler. Zorluklar karşısında birbirlerinin yanında durdular. Ve tabii ki aşık oldular. Tabii kabullenememeler, duygusal travmalardan oluşan kaçmalar, şu bu her türlü klişe. Ama dizinin eğilimi dramdan çok komediye yönelik olduğu için çok eğlenceli oldu. İşte şöyle durumlar oldu mesela :

Olmazsa olmaz sırtta taşıma

 

ve yine olmazsa olmaz yara bandı sahnesi

 

İlla duvara sıkıştırılacak

 

Kızın takma adı yaban domuzuydu

 

Öpüşmeden olmaz

 

Her daim yanındayım

 

Bu arada diziyle ilgili bir başka ilginç yan Rainie Yang’ın gençliğinde 3 yıl çıkmış olduğu okul arkadaşının da diziye üçüncü erkek olarak girmesiydi. Alien Huang ve Rainie Yang’ın dizideki öpücüğü merakla izlenmiş. ( Gerçi çocuk kızı zorla öpüyordu )

Anlaşmalı evlilik, ya da bir biçimde işin içine para, ev vs’nin girdiği anlaşmalı ilişkilerle ilgili çok dizi var.  Bazılarını şöyle bir anımsayacak olursak :

One Percent of Something

Because this is my first life

Fated to love you

Marriage not dating 

Sweet 18

Bride of the Century

Goong

Mary Stayed out all night

Marriage Contract

Prime Minister and I

Princess Hours

Lie To Me

Master’s Sun

Full House

Full House 2

My Lovely Kim Sam Soon

Pride

Delightful Girl, Choon Hyang

Easy Fortune Happy Life

Bunların çoğu  sahte ilişkiler olarak başlarsa da, sonra hepiciği gerçeğe dönüşür. Aslında özellikle de anlaşmalı evlilik tarzı dizilerden hoşlanmamın nedeni sanırım o aşık olma sürecini sevmem.

Bir kere ikili arasında baştan aşk olmadığı için itişme ve tepişme çok oluyor, bu bana eğlenceli geliyor. Sonra her ikisinin de başka sevgilileri olabiliyor. Çoğu  ikilinin aslında anlaşmalı ilişki içinde olduğunu bildiklerinden daha çok askıntı olabiliyorlar. Sonra gelsin kıskançlık sahneleri. Zaten çoğu kez aşık olduğunu anlama durumu da bu sahnelerden sonra ortaya çıkıyor.

Anlaşmalı evlilik ya da ilişkilerde tarafların başlangıçtaki halleriyle sonraki hallerini karşılaştırmak çok komik oluyor. Örneğin Drunken to Love you’da çocuk önce kızın göğüslerinin küçüklüğüyle dalga geçiyordu. Sonralara doğru o olmayan göğüsleri ceketiyle kapatmalara filan kalktı.

Bir de aynı evin içinde özellikle de erkeğin aşık olduğunu itiraf edemeden kıvranıp durması olayına, ya da tersi ve özellikle de birbirlerinden cinsel olarak etkilendikleri sahnelere ( Hiç bir şey hissetmiyormuş gibi yaaap ) bayılıyorum. Allahtan pek çok anlaşmalı evlilik dizisi var, habire de yenileri çekiliyor.

Bugünkü dizimizin müziğinden de örnek koyalım.  Bir tane de görüntülü olsun. Bu da diziden görüntülerin olduğu bir video. 

Son bir not : Beyimizin bir filmi var. Kendisi ile  suni döllenmeyle çocuk sahibi olmak konusunda anlaşma yapan zengin bir kadınla olan aşklarıyla ilgili. Dizinin başrolü hatun Hong Kong’ta çok ünlü bir şarkıcıymış ve bizimkinden 11 yaş büyük. Filmin adı Love Contractually. İzlemek isteyenler için, ben dizinin ardından onu da izleyip bitirdim. Bir de ödül aldığı film var henüz izlemediğim, onun adı da Girlfriend Boyfriend.

 

 

You may also like...

1 Response

  1. rnc8 says:

    çok güzel dizi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: