Miss Hammurabi ve gamzeli sevgilisi

Şimdi diziyi izleyenler o kadar dersler çıkarılacak diziden aklında kala kala Kim Myung Soo’nun gamzesi mi kaldı diyecek, e haklılar da, ama ne yapayım, gamzeli insan oğulları ve kızları hoşuma gidiyor.

Bu ara yine güncel dizi izlemediğimden karıştırıp 2018 yılından kalma Miss Hammurabi’yi buldum. Zamanında izlemediğim, ama iyi olduğunu duyduğum bir diziydi . Go Ara’yı Reply 1994’te yine bu dizinin baş yargıcı rolünü oynayan Reply dizilerinin babası Sung Dong Il ile izlemiş, yine her ikisinin rol aldığı Hwarang’ı ise ilk 3-4 bölümden sonra yarım bırakmıştım. Go Ara’nın Reply 1994’teki damat seçimi hep içimde yara olduğundan, o günden sonra Go Ara dizisi izlemedim. Son dizisinde Lee Jae Wook var diye izlemeye niyetlendim, araya bir şeyler girdi, izleyemedim. Ama izleyenlerin final hayal kırıklığından sonra da izlemekten vazgeçtim. Kim Myung Soo’yu ise en son One More Time’da izlemiştim. Angel’s Last Mission’da Shin Hye Sun ile partner diye pek içimden gelmedi izlemek. Shin Hye Sun’un hüzün yayan bir havası var bence, içim kıyılıyor.

Her neyse efendim bu dizi dediğim gibi 2018 yapımı, 16 bölüm, yönetmeninin daha önce The K2 dizisini izledim. Dizi yazarının aynı adlı romanından alınma.

Dizi bir grup hakimin davaları, özel hayatları, yargı sisteminin eleştirisi çevresinde dönüyor. Park Cha O Reum ( Go Ara ) ve Im Ba Reun ( Kim Myung Soo ) aslında lisede karşılaşmış. Sonra Go Ara çaylak bir hakim olarak Sung Dong Il ‘in baş hakim olduğu daireye atanır ve Kim Myung Soo ile yeniden karşılaşırlar. Dizinin diğer başrolleri Kim Myung Soo’nun liseden de arkadaşı olan hakim Jung Bo Wang’ı oynayan ( Ryu Deok Hwan ) ve adli memur Lee Do Yeon’u oynayan ( Lee EliJah )

Dizi güzel işlenmiş bir hukuk dizisi. Önyargılı olmamak gerektiğini, olayların içyüzünü görmenin zorluğunu, adalet dağıtmanın çok kolay olmadığını, kıdemli yargıç ve savcıların kemikleşmiş kurallarını ve davranış kalıplarını yıkmanın zorluğunu, insanları linç etmenin çok kolay olduğunu, güçlünün her yerde adalet sistemini kendi lehine kullanmasının yaygınlığını, ama buna karşı çıkan dürüst yargı mensupları olduğunu sıkmadan, yormadan anlatıyor.

Dizinin romantik yanını da iki ayrı çift üstlenmiş. Her iki çifti de izlemek zevkti.

Dizi müziği de işte şurada.

Güney Kore hukuk dizileri hakkında yazdığım yazı linki de işte şurada.

You may also like...

2 Responses

  1. Kiperg says:

    Memleket meseleleri herhalde, artık bu konular beni cinnet noktasına götürüyor, bilip de hiç birşey yapamamak büyük stres çünkü. Bu nedenle bu diziden sanırım 6.bölümden terkim, ama hakimi çok sevmiştim. Madem stres kaldırabiliyorsun eğer kalp rahatsızlığın da yoksa, izlemediysen chieff of staff izle ajumma, çünkü gerilim had safhada.

  2. Ceylan says:

    Ajumma, Shin Hye Sun’ un hüzün değil de neşe ve kahkaha yaydığı bir dizi izlemek istersen Mr. Queen’ i izlemeni şiddetle tavsiye ederim. Mimikleri ile çok başarılı bir performans göstermiş. Öyle ki Secret Garden’ da Ha Ji Won yerine bu kadın oynamalıymış dedim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: