Güçlü Kadın Karakterler / Queenmaker

Bu aralar çok fazla Kore Dizisi izleyemiyorum. “Peki ne izliyorsun?” derseniz, Picard, The Last Kingdom ve The Diplomat üçgeninde sıkışıp kalmış durumdayım. Daha önce iflah olmaz bir “trekkie” olduğumu söylemiş miydim size ? Bilmeyenler için bu sözcük Star Trek fanları için kullanılan bir sözcük. Orijinal seriden başlayıp sonraki tüm serileri izlemiş biri olarak, Picard’ı izlememem olmazdı tabii. Bu konularda , bizim gibi ajummaların TV’nin ve dizilerin ülkeye ilk girdiği yıllarla ilgili alışkanlıklarını anlattığım bir yazı da var kişisel bloğumda. ilgilenenler şu linke bakabilirler. Demem o ki, başka dizilerin yanı sıra 11 bölümlük Queenmaker dizisini izleyip bitirmiş bulunmaktayım.

Dizinin yönetmeni Yong Pal ve My First First Love 1 ve İkinci sezonun da yönetmeni olan Oh Jin Seok. Senarist ise daha önce Who are you? dizisini yazmış olan Moon Ji Young.

Başrollere gelince iki ana karakterden ilki diziye de adını veren Queenmaker, yani kraliçeyi yaratan kişi 🙂 Dizideki adıyla Hwang Do Hee. Yakın zamanda bir Lee Sun Kyun’un Kingmaker filmini izlemiştim. O da müthiş bir filmdi. Lee Sun Kyun, Sol Kyung Ku’nun oynadığı karakteri başkan yapma yolunda çalışan bir stratejistti. Tam da seçimlerin yaklaştığı bir dönemde ne entrikalar var görmek istiyorsanız, bu filmi kaçırmayın derim. Ben bloga yazmamışım sanırım, ama en kısa zamanda ekleyeceğim. Queenmaker Kim Hee Ae. Kendisini en son The World of The married dizisinde izleyip hayran kalmıştım. Bu dizide de sıra dışı bir kadını canlandırıyor. Bir holdingin stratejik planlama müdürüyken, holding damadının – ki biz kdrama severler buna kısaca çebol damadı da diyebiliriz- bir sekreteri önce taciz edip, sonra ölümüne neden olmasına şahit oluyor, hatta kendisi de bu yolda kullanılıyor.

Bu yüzden işinden ayrılıp , bir insan hakları avukatı olan Oh Kyung Sook’u -ki kendisi Çılgın Gergedan takma adıyla aynı holding’in işten atılmış işçilerini savunuyor o esnada- Seul Belediye başkanı yapmaya çalışmasını izliyoruz. Oh Kyun Sook’u da Moon So Ri canlandırıyor.

Şerefsiz holding damadına gelince My Father is Strange’den çok iyi tanıdığımız biri, Ryu Soo Young büyük kızın kocası. Bu rolde de çok başarılı.

Dizinin kalan kadrosu da tanıdığımız ajummalar ahjussilerle dolu, hepsi de deneyimli oyuncular.

Politik konulu ve entrikalı dizilerden hoşlanıyorsanız bu diziyi kaçırmayın derim. Aşk meşk dizisi değil, ama çok sürükleyici. Ben izledim , beğendim. Sıra sizde.

Not : Dizi sanki ikinci bir sezon olacakmış ve Do Hee bu kez birini, başkan yapmak için çalışacakmış gibi bitti. Yine de sanırım daha ikinci sezon kesinleşmedi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: