Oyuncu Gibi Oyuncu Farkı / Narco – Saints

Ben eğer uyuşturucu baronları dizisi ya da filmi izlemişsem ki aslında konu olarak pek hoşlanmam zatıalilerinden, ancak oyuncuları içindir. Malum-u aliniz bu konu derya deniz, Narcos’undan, Breaking Bad’ine, Peaky Blinders’ından Drug Lords’una elini sallasan uyuşturucu satıcısı konulu dizi ya da filme çarpıyorsunuz. Çoğu da şiddet içerir. Zaten konu çok sevimsiz, alışkanlıkları, müptelalıkları da sevmem, şiddet sahnelerinde gözlerimi kaparım. Filmin ya da dizinin yarısını görmeden bitirdiğim olur. Genellikle de yobo istedi diye izlemişimdir. Hala “Breaking Bad izle“ der her konusu geçtiğinde, ben de inatla “İzlemeyeceğim.” derim. Buna rağmen bir Netflix dizisi olan Narco – Saints’i ki ilk sezon kısacık,altı bölüm, ikinci sezon da daha tam onaylanmadı, ama olacak gibi, izledim ve beğendim.

Şimdi bu üstteki kadro önem sırasına göre sıralanmamış tabii. En sondaki Ha Jung Woo en önemli rolü üstleniyor. Ailesini geçindirmek zorunda olan fakir bir adam, çocukluğundan beri çalışıyor, bir arkadaşının önerisiyle Surinam’da pek beğenilmeyen deniz ürünlerini, ağırlıklı olarak vatoz balığını Kore’ye getirip satıp köşeyi dönmeyi planlıyor. Önce Çin mafyası pay istiyor, sonra da vatozların içinde uyuşturucu çıkıyor ve beyimiz hapsi boyluyor. Ha Jung Woo’nun karısını da Choo Ja Hyun oynamış. Son zamanlarda izlediğim dizilerde hep o var. Bir yerde okuduğuma göre bu kısa rolü kabul etmesinin bir nedeni var. Dört beş yıl önce bir et lokantasında eşiyle yemek yerlerken Ha Jung Woo onların yemek parasını gizlice ödeyip, ayrılmış. Bu Choo Ja Hyun’u çok etkilemiş.

Ha Jung Woo başkalarına yemek ısmarlamanın öneminden söz ederken bunu babasından öğrendiğini de söylemiş. Babası da sektörün çok tanınmış ahjussilerinden Kim Young Gun. Hemen bir fotoğrafını ekleyelim.

Sonra hapiste devreye Park Hae Soo giriyor, kendisi NİS’ten, meğer Ha Jung Woo’ya yardım eden papaz uyuşturucu çetesinin başıymış. Onu yakalamak için kendisinden yardım istiyor. Papaz da Hwang Jung Min. Şimdi şuraya bir parantez açayım. Netflix için çekilen Kore dizilerinde Park Hae Soo oynayacak diye şart kondu galiba. Onsuz dizi olmaz oldu. Bir diğeri de Bae Doona ama o burada yoktu her nasılsa. Yanlış anlaşılmasın ikisini de çok severim, ama batılının tanıdığı yüz diye hep aynı insanları oynatmak da ne bileyim, başkalarına da rol ver, onları da tanısınlar, değil mi efendim?

Yılanın başı papaz efendinin de fotoğrafını koyalım :

Şu üstteki fotoğrafta en soldaki tipi gördünüz değil mi ? Kim Min Gwi. Nevertheless izleyenler oradan anımsayacaktır mutlaka, o aralar özel hayatında sevgilisini aldattı diye tü kaka olmuştu, affedilmiş demek ki.

Yoo Yeon Seok’u kadrodaki fotoğraflarda görüp de çok bir rolü var sanmayın, neredeyse misafir oyuncu. Netflix izleyicisi onu da çok izlenilen Mr Sunshine’dan tanıyor ya, ufak bir rol de ona verelim bir gözüksün demişler. Papazın avukatı kendisi.

Tayvanlı Chang Chen Çin mafyası liderini oynamış. Pis bi adamdı, habire onu bunu kestiği için ben oralara bakmadım. Ama bir Tayvanlı oyuncunun el ayak kesen bir çete liderini oynaması tepkilere neden olmuş.

Son olarak Joo Woo Jin’den de söz edeyim, severim kendisini çünkü. Genellikle başrol adamın şirkette yardımcısı, yancısı filan olur, burada farklı bir roldeydi. Aslında önce NIS ajanı rolü teklif edilmiş kendisine, Park Hae Soo’nun rolü, o papazın yardımcısı rolünü istemiş. Gerçi dizi sonunda sürpriz bir yanı da çıktı, ama izleyin söylemeyeyim şimdi. Tip nasıl olmuş ama ? Sert adam di mi ?

Bu arada bu dizinin gerçek olaylardan alındığını, uyuşturucu lordunun adının değiştirilerek kullanıldığını ve Surinam’ın Netflix’e dava açacağını da ekleyelim. “Yıllardan beri Surinam’ın artık uyuşturucu ülkesi olmadığını anlatmaya çalışıyoruz, bu diziyle ülke yine uyuşturucu yuvası olarak gösterildi.” demişler. Ayrıca Güney Kore’yi de diplomatik olarak protesto edeceklermiş.

Son olarak oyuncular harika, sırf onların yüzü suyu hürmetine bile izlenir diyeceğim.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: