İkinci Sezonu İlk Sezondan Güzel Olan Nadir Dizilerden / Voice 2

Evet genellikle ilk sezon daha iyi olur. İkinci sezonda gözleriniz ilk sezonda oynayan takımı arar, durmadan karşılaştırma yaparsınız, içinize sinmez. Voice 2  böyle olmamış. İlk sezonu da izleyip şurada yazmıştım. Bu sezonda da bir seri katil olduğunu bildiğimden , Kim Jae Wook’un oynadığı seri katil rolünün üzerine çıkacak birinin olmayacağını, en azından o noktada dizinin zayıf kalacağını düşünmüştüm, yanılmışım. Kwon Yool sağolsun, tüm psikopat tavrıyla bu boşluğu da layığıyla doldurmayı bildi. Ben ikinci sezonu daha çok sevdim açıkcası.

İlk sezonda erkek başrol bildiğiniz gibi Jang Hyuk’tu. Bu sezon onun yerini Lee Jin Wook doldurdu. Jang Hyuk önce evli, sonra karısı öldürülünce dul, çok hasta bir çocuğu olan, içkici, umursamaz, aptal, az biraz deli ve karizmatik bir dedektifi oynamıştı. Lee Jin Wook ise öfkeli, gizemli, içe kapalı, yaralı, iletişim kurmakta zorlanan, yakışıklı ve dahası bekar bir polisi oynadı. Bekar’ı vurguluyorum, dizinin sonuna doğru üçüncü sezonun haberini aldık, bu Lee Ha Na ile duygusal bir şeyler olabilme olasılığını arttırıyor.

Lee Jin Wook’un  daha önce 9 : Nine times Time Travel, The Time We were not in Love , I need Romance 2012 dizilerini yazmıştım.  Kendisi Kore’nin erkeksi oyuncularından biridir, severim. Son zamanlarda bir taciz iddiaları oldu, hatta o yüzden  pek çok reklam anlaşmasını kaybetti ama mahkeme lehine sonuçlanınca yine devam etti. Oyuncuyu dava eden kadın da cezalandırıldı bildiğim kadarıyla. Daha doğrusu 8 ay hapis cezası aldı, ama iki yıl ertelendi.  Bağırmış olmamak benim suçum demiş. Ama buluşmayı kendi istemiş, amma  velakin para da talep etmemiş. Sonunda bu işi yaptıklarının kesin olduğu dışında ayrıntılar belirsiz. Lee Jin Wook’un Gong Hyo Jin’in eski sevgilisi olduğu ayrıntısını da ekleyelim gıybete son verelim.

Bu sezonda da Lee Ha Na kimsenin duymadığı sesleri duyan olağanüstü kulaklarıyla davaları çözmeye yardımcı oluyor. Lee Ha Na yakından tanıdığımız yer cücesi, sıradan, sevimli kız prototipinden farklı olduğu için (  1.73 ) çok sık romantik komedilerde oynamıyor sanırım. Kıvrak olsa bu boy posla polis rolü de yakışacak ama, işte Acil arama merkezinde aheste beste arayanların şikayetlerini değerlendiriyor. Koşuşturma işini de Lee Jin Wook ve diğer polis arkadaşları yapıyor. Seri katil rolündeki Kwon Yul hepsinden zeki olup hep bir adım önde olduğu için hep yaya kaldılar. Bir de insanların kulaklarını, parmaklarını bir takım organlarını filan kesip saklayan, ölü annesiyle birlikte yaşayan bir psikopat. Sahil güvenlikte polis ve içerden kendisine yardım edenler de var. Bu yardımcıların kim olduğu ve Lee Jin Wook’un çocukluğundan kalma travmasıyla katilin ne ilişkisi olduğu henüz anlaşılmadı çünkü 3. sezon var. Bu arada sanırım yine 3. sezon dolayısıyla diziyi 12. bölümde kestiler.  16 bölüm bekleyen biz heveslilerin de hevesi kursağında kaldı resmen.

Bölümlerin her birinde farklı bir öykü olduğunu, öte yandan ana öykünün  baştan sona süregeldiğini söyleyelim.

Kwon Yul de bir tek One More Happy Ending dizisinde göreceli sevimli karakterdeydi, Bring it  on Ghost’ta ve Whisper‘da hepimizi sinir etti,  resmen seri katile evrildi adam.

Bu arada CNBLUE’nun sevimli maknae’si Lee Jung Shin de ilk defa bir dizide psikopat katil rolüyle misafir oyuncu oldu. Şu an askerde olan oyuncunun bu performansı bence iyiydi, asker dönüşü farklı rollerde de oynayabilir.

 

Dizi sonunda gizemin anca küçük bir kısmı çözüldü. Bir de diziyi izlemek isteyenlere Voice ilk sezonu izlemelerinin gerekmediğini söylemek isterim. Lee Ha Na Jang Hyuk’a sadece bir iki e-posta yazı, başkaca bir ilinti olmadı. Doğrudan ikinci sezonu izleyebilirsiniz. Ama 3. sezonu izlemeden önce 2. sezonu izlemek şart olacak.

Polisiye sever izleyicilere şiddetle tavsiye edeceğim bir dizi olmuş Voice 2. sezon.

OST için örnek  şurası 

Bir fikir edinmek adına  şurası.

You may also like...

2 Responses

  1. ayten says:

    JangHyuk olmadan ilk sezondaki tadı kaçmıştır diye düşünmüştüm. Şimdi merak ettim zaten ilk sezonun sonundaki adamı da baya merak etmiştim. Size güveniyorum, bakalım yeni sezon nasıl:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: