Su Gibi Akan Gençlik / Record of the Youth

Park Bo Gum’un askere gitmeden önce çekip bitirdiği son dizinin başlamasıyla bitmesi bir oldu. Ne çabuk bitti inanın anlamadım, o kadar da sakin ve su gibi aktı ki, “Aynı gençlik gibi!” diye düşünmeden edemedim.

Dizi 16 bölüm olarak tvN’de oynadı, bitince bizim Netflix’e de eklendi. Yönetmeni Ahn Gil Ho, Memories of the Alhambra, Watcher, Stranger, Rooftop Prince dizilerinin de yönetmeni. Senarist Ha Myung Hee ise Temperature of Love, Doctors dizilerinin yazarı.

Park Bo Gum’a artık Oscar’lı Park So Dam eşlik etti. Ben bu minnak kızı oldum olası beğenirim ve aslında gönlümde yatan Kang Ha Neul ile oynaması. Belki bir gün onu da görürüz. Bu dizide Bo Gum oyuncu olmak isteyen bir modeli, So Dam ise başarılı bir makyöz olmak isteyen bir genç kızı oynuyordu. Dizideki diğer iki genç erkek ise yine model- oyuncu rolü oynayan Byeon Woo Seok ve fotoğrafçı Kwon Soo Hyun’du. Bu üçlü dizinin bromans ayağını da oluşturdu. Byeon Woo Seok ikinci erkek, Kwon Soo Hyun da onun kız kardeşiyle çıkan kişiydi aynı zamanda.

Dizinin dinamiğini hedeflerine ulaşmak isteyen gençlerin bu yoldaki serüvenleri oluşturduğu kadar, aile ilişkileri de oluşturuyordu. Bu dizi için duyguların dizisiydi diyebilirim. Sessiz, sakin bir diziydi. Öyle keskin tutku filan içermiyordu, aşk bile sakin sularda akıyordu. Buna karşın gerek Bo Gum’un ve So Dam’ın gerek onların etrafındaki aile bireylerinin, bir dedenin, babanın, annenin ve erkek kardeşin duygu durumları ince ince örülmüştü.

Ben Bo Gum’u hep sevdim. Ondaki masum görünüş dışında duyguları yansıtma başarısı beni hep etkiledi. Anında doluveren gözleri, hemen hemen her duyguyu apaçık görüntüleyen gözleri, seri katil bile oynayabilen oyunculuk çıtası beni her zaman şaşırttı. Çoğu izleyici Reply 1988’de kızı kapmasına bozulurken ben hep #teamTaek’çiydim. Gerçek hayatta da erken yaşta annesini kaybetmiş olması, bir tarafının hep kırık kalması beni üzdü. Bu dizide de kendisini yine büyük zevkle izledim.

Park So Dam’a gelince bu dizide yazılan karakterin onun tüm potansiyelini göstermediğini düşünüyorum. Çünkü kız tutuk, kontrollü ve ayaklarının üstünde durmayı her şeyden çok önemseyen bir karakterdi. Dolayısıyla So Dam da duygu yönünden biraz kabız bir kız olarak gözüktü gözüme. Ama çıtayı çok yükseklere çıkarabileceğini bildiğimden çok da aldırış etmedim.

İkinci erkek kız kendisine zerre yüz vermese de yürüdü durdu. İçsel olarak iyi yürekli olduğu için kızamadım ama yine de en ufak bir yeşil ışık yakmayan kızın peşinden koşup durması komikti. Çocukta başrol ışığı var mı, sanırım yok. Bo Gum yanında pançak pançak parlarken zor tabii.

Dizide misafir oyuncu olan ünlüler çoktu. Hemen bir sayalım, Seo Hyun Jin hem de doktorlu dizide misafir oyuncu, Park Seo Jin, Lee Sung Kyung, Hyeri.

Şimdi Bo Gum asker. Hatta Deniz Kuvvetleri Bandosundaki ilk sunuculuk görevini de gerçekleştirmiş bile. Yakında Gong Yoo ile oynadığı film de vizyona girer. Sık sık da fotoğraf gelirse, askerlik göz açıp kapayana kadar geçer, biz de oyuncumuza kavuşuruz. Park So Dam’ın bir sonraki dizisi Kang Ha Neul ile olsun lütfen.

Dizi müziği işte şurada.

You may also like...

6 Responses

  1. Neva says:

    Guncel dizi izlemeyi seviyorum.Birinci bolumune baktim cok izleme istegi uyandirmadi bende.Bu aralar dedektifli diziler favorim.Tarihi dizisi ne guzeldi.Kairos dizisine basladim begendim iki bolumunu.Kairos mu yo in na nin dizisi mi daha guzel.Dizilere de kolay basliyamam ben bazen saatlerce dizi ariyorum seyredecek.

  2. Ms.Perfect says:

    Ya dizinin sonu hakkında düşüncelerin ne bence bir yarım kalmışlık vardı beni tatmin etmedi

    • Deli Ajumma says:

      Açık uçlu dizi finali işte. Ben hiç bir zaman sevmedim açık uçlu sonları. Evli, mutlu çocuklu sonlar hoşuma gidiyor romantik dizilerde.

  3. Esra says:

    Bir çok kişinin aksine benim çok sevdiğim hatta bana göre bu yılın en iyilerinden olan bir dizi…

  4. sonyejin44 says:

    Ahjumma konuyla çok alakasız ama bir şey sormak istiyorum. Uhm Jung Hwa ve Kim Sun A nın 2021 de beraber dizide yer alacaklarını okumuştum tweeter hesabında da kesinleşti mi acaba ? Yani bu konuda bir bilgin var mı ? (Çok özür dilerim,kendime ait bir tweeter hesabım olmadığı için buradan yazmak zorunda kaldım.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: