Her Derde Deva Tıp Dizileri

Siz de benim gibi bu türün meraklısıysanız Kore dizileri içinde her türlü medikal diziyi bulmanız zor olmaz. Hemen hemen her oyuncunun doktor, terapist, cerrah olduğu bir dizi vardır mutlaka. Ben ağırlıklı olarak tıp dizilerini ele alacağım bugün. Daha önce de hipokondriyak olduğumdan mutlaka söz etmişimdir. O yüzden bu dizileri hem merakla izlerim, hem de izledikten sonra evham yaptığım için tedirgin olurum. Sırf bu yüzden bazılarını yarım bıraktığım bile oldu. Örneğin bunlardan biri Ji Sung’un Dr John dizisi. Dizinin üçüncü mü dördüncü mü ne bölümünde asap bozucu bir hastalık yüzünden devam edemedim. O aralar moodum kötüymüş demek ki. Halbuki beyefendinin eski doktorlu dizisi New Heart’ı ayıla bayıla izlemiştim. Bir de yazı başlığını “Kalbime Koy Başını Doktor, Nabzımı Bırak” diye eski bir şarkıdan almışım 🙂

Brain benim ilk izlediğim doktorlu dizilerden. Shin Ha Kyun’un en karizmatik hali, yıl 2011. Bir de izleyip de yazmadığım bir Lee Sun Gyun dizisi vardır 2012 tarihli. Hwang Jung Eum ile oynamıştır. Golden Time.

Herkesin bildiği, en ünlü tıp dizilerinden Good Doctor pek çok ülkede olduğu gibi bizde de uyarlandı. Ama bence en güzeli Kore versiyonudur ve orijinali aynı zamanda. Çok sevmeme rağmen Japon versiyonunda Kento Yamazaki’yi izleyemedim ben örneğin. Joo Won gerçekten çok iyi iş çıkarmıştır.

Joo Won deyince doktor olduğu bir başka diziyi hemen anımsamamak olanaksız. Gerçi dizi berbat sonuyla benden sınıfta kaldı ve başrol kadın Kim Tae Hee de bir nevi ölü balık gibiydi. Bu yine de Joo Won’un iyi oyunculuğunu silemedi. Evet evet Yong Pal‘dan söz ediyorum.

Doktorlu dizi gözüküp de aslında romantik dizi olan diziler de var. Bunlardan üç tanesini hemen sıralayalım. Boşanmış bir çiftin acilde doktor olarak yeniden karşılaşmasını anlatan Emergency Couple çok severek izlediğim bir diziydi.

Doctors / Doctor Crush da yine favori erkek oyuncularımdan Kim Rae Won’un Park Shin Hye ile başrollerini paylaştığı romantik tıp dizisi. Lee Sun Kyung ve Yoon Kyung Sang da ikinci kız ve erkek olarak bonustur bu dizide.

Bu klasmana giren üçüncü dizi aslında tam bir medikal dizi sayılmasa da doktorlarla dolu bir ortamda geçtiğinden çoğu yerde tıp dizisi olarak gösterilmiş. Descendants of The Sun.

DOTS gibi aksiyonlu tıp dizilerine bir başka örnek de D Day dizisidir. Feci bir deprem sürecinde doktorların durumunu anlatır.

Yine sıra dışı bir başka tıp dizisi cezaevinde geçer. Doctor Prisoner Nam Goong Min’in güzel oyunculuğuyla kendini izlettirir.

Her yönüyle tam bir medikal dizi diyebileceğimiz Romantic Doctor Teacher Kim, her iki sezonuyla da biz Kim Sabu hayranlarını mest etti, üçüncü sezon yolunu gözlememize neden oldu. İşte ilk sezon ve ikinci sezon.

En sevdiğim senaristlerden birinin, Reply senaristinin roman tadında yazdığı Hospital Playlist ilk sezonda ağzımızda tatlı bir tat bıraktı. İkinci sezonun 2021’de olması bizi üzüyorsa da, her üç sezonu doktorlara muhtaç olmadan geçirirsek, beklemeye razıyız.

Aslında psikolojik diziler başlığında da yer alabilecek üç dizi de medikal diziler arasında gösteriliyor. It’s OK That’s Love, Kill Me Heal me ve Soul Mechanic / Soul Repairer / Fix you izlemeye değer üç güzel dizi.

Tabii ki tıp dizileri bu kadar değil. Pek çok kişinin çok sevdiği ama benim yarım bıraktığım Dr Stranger, başlayıp sıkıldığım Life, yaş farkından hoşlanmadığım için izlemediğim Hospitalship vampir dizilerini çekemediğim için başlamaya bile yeltenmediğim Blood, aslında güzel olduğunu duyduğum ve bir boş anımda izlemeyi düşündüğüm bir kaç farklı tıp dizisi de var. Görülen o ki tıp dizileri hız kesmeden devam edecek, bizim gibi düşkünleri de hemen hemen her oyuncuyu bir kez doktor olarak görecek.

You may also like...

3 Responses

  1. bülent says:

    emerygency couple izleyipte bitirebildiğim tek tıp dizisi. bu dizi çok güzeldi ya. ilk bölümünün sonunda eski kocasıya bkarsılaşması müthişti ya. acilde hasta olarak gelipte doktor olduğunu söylemesi çok komikti özellikle gözleri ile gülen adam yani başrol oyuncusu ben bu diziden sonra bu adamın dizilerini takip etmeye başladım. . Descendants of The Sun. 8 blüm seyredip yarıda bıraktığım dizi.

  2. Woyn says:

    A poem day bu kategoride sayılabilir. En lere girmese de sıradışı başrolleri ile farklı bir diziydi. Meraklılarına tavsiye ederim

  3. Neva says:

    Romantic doctor,kill me heal me sevdiğim diziler.Prisoner,blood,d day yarım bıraktığım diziler.Yarim bırakmam sevmedigimden değil 8,10 bölüm seyredince bu başrol oyuncularının başka hangi dizisi varmış diye merak ediyorum ve birden başka dizilerini seyrederken buluyorum kendimi.Prisonerden the undateablese,Blood dan love with flaws e gitmiştim.Tıp dizisi sayılırmı bilmiyorum ama Risky Romance da güzeldi.Lee Min Ho ve Lee Joon gi yide doktor olarak izlemek isterim.Vampir dizisi olarak güzeldi blood ama Lee joon gi favori vampirim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: