Kore Dizilerinin olmazsa olmazı Bromans

6

Reply 1997

 

Bunca Kore Dizisi izledim, çıkarttığım bir sonuç var. Bir Kore Dizisinde arkadan sarılma olmayabilir, sırtta taşıma olmayabilir, kız ya da çocuk elini arabadan dışarı çıkartmayabilir, ya da başını sevgilisinin omzuna koymayabilir, çok fazla klişe var, birinden biri bir dizide olmayabilir. Ama her dizide az ya da çok mutlaka bromans olur.

Bromance / bromans dediğimiz ne? İki erkek arasında sekse dayanmayan duygusal, yakın ilişki. Bu sahneler bazen aşk sahnelerinden daha duygusal, daha komik, daha çekici olabiliyor aslına bakarsanız. Tabii dozu da dizinin konusuna göre azalıyor ya da çoğalıyor. Bu sahneler eğer kalabalık bir arkadaş grubu varsa iyiden iyiye çoğalıp çeşitlenebiliyor. Ya da grubun içinden bir ikisi arasında gerçekleşebiliyor. Örneğin benim ilk izlediğim dizi olan  BOF / Boys Over Flowers bu dediğime örnektir. F4 grubu arasında bol bol bromans sahnesi izledik. Üstelik en iyi arkadaş olan ikili aynı zamanda rakipti de. Başrol ve ikinci erkek yani. Zaten rakipler arası bromanslar çok rastlanan türden.Sonunda birinden biri kızı kapıyor

32

 

Eğer çalışılan bir işyeri söz konusuysa, oradaki erkekler arasında mutlaka iyi arkadaşlıklar ve bromans çıkabiliyor. İlk aklıma gelen diziler Pasta, Flower Boy Ramyun Shop ve Coffee Prince :

flower

Flower Boy Ramyun Shop

coffee

Coffee Prince İlk zamanlar esas kız ve çocuk da bromans yaşamışlardı, kızın kız olduğu bilinmeden yani

pasta

Pastanın aşcıları 🙂

Bazen de müzik grupları arasında bromans görüyoruz. Çocuklar beraber yaşıyorlar bromans olmasın da ne olsun. Ve tabii kız için savaşıyorlar da. İşte ilk aklıma gelen You are Beautiful. Jang Keun Suk ve Jung Yonghwa ve Lee Hong Ki  Park Shin Hye için rakipler, ama grup arasındaki bromans da gözle görülmeyecek gibi değil.

8

You are beautiful, bu üçü de kıza aşıktı, salaklar.

Müzik grubu içinde bromans deyince Entertainer’ın akla gelmemesi imkansız. hem grup üyeleri arasında, hem iki erkek başrol arasında hem de grup üyelerinden biriyle arkadaşı arasında habire bromans sahnesi izledik. Hyeri roması beceremeyince, dizi zaten bromans dizisi olup çıktı.

13

İşte Ji Sung ile Mİnhyuk döktürüyorlar.

12

Seo Kang Joon’un misafir oyuncu olduğu bölüm. Seni seviyorum, seni özledimler havada uçuşmuştu.

 

11

İşte bromans sahnelerinden bir bölüm

 

ddandara

Ddanddara Band

Sürmeli gözlü Lee Min Ki ve Bang Sung Joon’un oynadığı Shut Up Flower Boy Band’de bu dizilere örnek :

9

Sung Joon ve Lee Min Kİ

Kore Dizisi olur da tarihi Dizi olmaz mı? Onlarda da bol bol bromans sahnesi izliyoruz. Aklıma gelen en komiklerinden biri Song Joong Ki’nin Yoo Ah In’e aşık olduğu Sungkyunkwan Scandal Dizisi. Göz kırpıp duruyordu adama habire.

4

Surata bak !

 

15

Prens ve adamları asansörde

Yine dönem dizisi Gaksital’de başrol ve ikinci erkek hem arkadaş, hem düşman, hem de rakiplerdi.

10

 

Henüz oynayan dizilerden Moon Lovers’ta da bazı prensler arasındaki romantizm su götürmez bir gerçek. Evet bromans bazen gerçek kardeşler arasında oluyor.

50

 

Gerçek kardeş demişken, Seo In Guk ve Park Bogum’un Hello Monster‘daki bromansı hatırlanmayacak gibi değil ve tabii ki o dizideki romanstan daha çok ilgi çekmişti. Hem aşk dozu az bir diziydi, hem de Jang Nara nunayı Seo In Guk ile yapmaya çalıştınız pes. Gerçi diziden sonra Jang nara’nın Park Bo Gum ile adı çıktı, o da ayrı. Park Bo Gum’da nunalardan hoşlanıyor galiba, sonradan tarif ettiği kız modeli Jang Nara’ya yakındı.

55

14

Dizilerde kuzenler arasında da bromans çok oluyor. Bazen kuzenler rakip de oluyorlar . Protect the Boss’da olduğu gibi :

protect-2

Ji Sung ve Jaejoong

Habire de kavga ediyorlardı :

protect1

Diğer bir kuzen çift Beautiful Gong Shim‘de vardı. Bir kuzen diğerini aramış telefonu açmamış çok merak etmiş. Bunlar da kız için savaşanlardan :

 

62 58

5960

Bazen rakipler birbirini sevmeseler de yakınlaştıkları sahneler olur ve çoğu da komiktir. Fated to Love you’da öyleydi örneğin :

25

Jang Hyuk ve Choi Jin Hyuk

She was pretty’de de Park Seo Joon ve Choi Siwon arasında komik sahneler geçmişti. :

53

Adamın aklı çıkmıştı

51

Bu da müşteri çekmek için yapılan bir sahne

Bazen bromans yaşca farklı iki kişi arasında da oluyor, örneğin 38 Task Force‘da böyleydi Seo In Guk ve Ma Dong Seok arasında hem dizide, hem dizi dışında hoş bir arkadaşlık oluşmuş :

21

 

20

Yine böyle bir çift Jo In Sung ve Do. Aslında kendi kendisiyle bromans yaşayan kişi olarak kdrama tarihine geçti Jo In Sung :

28

Yine It’s Ok That’s Love’da yaş farkı olmasına karşın çok hoş gözüken ikinci bromans ilişkisi Sung Dong Il ve Lee Kwang Soo arasındaydı.

5

Sung Dong Il demişken tüm serilerinde baba olduğu Reply 1997 Reply 1994, Reply 1988  / Answer Me dizilerini anımsamasak olmaz. Çünkü hepsi arkadaşlığın ön planda yer aldığı dizilerdi ve bromans oranı çok yüksekti.

34

1994

33

1997

88

1988

Bence bunlar arasında en akılda kalıcı olanı Reply 1997^de Seo In Guk’a aşık olan gay arkadaşı Hoya ile olan ilişkisiydi.

35

Çocuk itiraf ettiydi de anlamadıydı bizim öküz

6

Bildiği zaman böyle de bir iyilik yapmıştı 🙂

36

Bunlar da başta anlaşamayıp sonra kanka olmuşlardı

Bu üstteki gibi yatakta beraber yatma olayı da çok oluyor. Ya sarhoş oluyorlar, ya aynı yeri paylaşıyorlar, ne oluyorsa oluyor bir bakmışız aynı yataktalar. Beloved Eun Dong’ta olduğu gibi :

37 38

Hala süren dizilerden Jealousy Incarnate’de ikinci çocuk ikinciye  bir kadın bile sana böyle sarılamaz dedi yatakta :

15

En bir sevimli bromans çiftlerinden biri A witch’s Romance‘daydı Park Seo Joon ve Yoon Hyun Min arasında.

 

Bu Yoon Hyun Min Heartless City / Cruel City’de de Jung Kyung Ho’nun kankasıydı.

kanka

Jung Kyung Ho deyince de One more Happy Ending’te ki bromance sahneleri geliyor akla. Çocuklar gibi top havuzunda kavga etmişlerdi iki can arkadaş ve iki rakip :

top

Okul serisi de bromansın yoğun olduğu serilerden. Ben henüz izlemedim ama, bu ikili bromansa en iyi örnek olarak veriliyor hep :

3

23

Orada Kim Woo Bin’i görünce Heirs’i anımsamamak olmaz :

1

ve Lee Jong Suk deyince de W Two Worlds’teki koruması ile olan bromans sahnelerini :

17

18

Another Oh Hae Young’ta Eric ve Kim Ji Suk arasındaki bromans da çok hoştu. Dizi sonunda akraba da oldular.

19

 

18

 

Bir de kanka rolü yapan bir oyuncu var, Lee Seung Joon. Bir çok filmde bromans sahneleri yaratmıştır. Bubblegum, Nine Nine Times Time Travel, Descendants of the Sun :

41

Bubblegum / Lee Dong Wook ile

40

Nine Lee Jin Wook ile

 

Bu yazı bitmez ama ben iki diziden daha söz edip bitireceğim. Birisi kalabalık bromans sahneleri içeren Oh My Venus. Üçlü arasında bol bol sahne izledik.

57

 

30

29

Yılın dizilerinden Descendants of the Sun bromansı da unutulmayacaklar arasındaydı. Kaptan ve kurt arasındaki ilişki en az kızlarla olan ilişki kadar önemliydi :

48

6

56

Onlardan söz etmişken salak ile avanak videolarını koymazsak olmaz :

EK. Bu yazı son zamanların en önemli bromansından söz etmezsek yarım kalırdı.O yüzden bu eki yapıyorum. Goblin dizisinden sonra dizilerde bromans level atladı çünkü.

Kore Dizi dünyasında haklı üne sahip iki yakışıklı namcayı aynı dizide oynatır, bir de her ikisinin etkileşimde bulunduğu sahneler yazarsanız ne olur? Ne olacak, dizideki kadın erkek ilişkilerinden çok bromans ilgi çeker.

İkilinin bromansından çok söz edileceği daha basın konferansında belli olmuştu. Ayrıca diziye çekilen reklam çekimlerinde de ikili ile ilgili özel bölümler vardı. Basın konferansında Lee Dong Wook’un Gong Yoo’nun elinden tutup sahneye alması ise görülmeye değerdi.

 

 

Karabiber değirmeni kavgası

 

 

Biri 900 diğeri 300 küsur yaşında iki ölümsüz, içlerinde birer çocuk taşırlarsa ne olur ? Ortaya komik sahneler çıkar.

 

 

 

 

 

 

 

Taze soğan almaya giden en karizmatik ikili

 

 

 

 

Herkes onların arkadaşlığına öyle alışmıştı ki geçmişten gelen düşmanlık nedeniyle bozuştuklarında hepimiz karalar bağladık.

 

Bence dizinin sonunda yeniden doğuştan ötürü birbirlerini tanımamaları dizinin en olumsuz tarafıydı. Kızlarla olan mesele neyse ne de bu olmamalıydı.

 

Tabii bu bromance üzerine de çok video yapılmış, bir iki tanesini ve başka bromans videolarını da koyup huzurdan çekilelim. Şurada ve şurada .

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: